Bak skjoldet


Årsrapport 2022
Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene

Når vi ser tilbake på 2022, er gjestfrihet og takknemlighet to ord vi finner det naturlig å trekke fram. Krig og uro er to andre.


Krigen i Ukraina preget i stor grad året som gikk, og gjør det fremdeles. Når en av våre naboer invaderer en av sine andre naboer, blir krig veldig nært.

Når flyktningene fra krigens redsler kommer til vårt land, våre byer og nabolag, får den ansikter og blir personlig.

Vi er takknemlige for at vi som nasjon har vist gjestfrihet til de omkring 40 000 ukrainske flyktningene som har kommet til Norge etter krigens utbrudd.

Vi er også svært takknemlige for de mange ansatte, frivillige og medlemmer som har invitert flyktningene inn i våre fellesskap rundt om i landet. Gitt dem utstyr, mat og klær, praktisk hjelp og språkundervisning – eller bare et sted å være og et menneske å snakke med.

Vi er også takknemlige for de mange som bidro til at vi kunne sette i gang med drift av akuttmottaket på Kongsberg – og de som fremdeles der bidrar til et trygt og godt første møte med Norge for mennesker på flukt.

Samtidig som det er krig i Europa, er det også mange her hjemme som føler på usikkerhet og uro for framtiden. I 2022 opplevde vi en rekordstor økning i antall mennesker og familier som kom til oss for å få hjelp. Mange steder var det mer enn en dobling av husstander som ba om mat, og mange fortalte at de for første gang i sine liv hadde måtte be andre om hjelp for å klare seg med det aller mest nødvendige.

Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Årsmelding Frelsesarmeen2022 s4
Årsmelding Frelsesarmeen2022 s8 9
Årsmelding Frelsesarmeen2022 s10 11
Årsmelding Frelsesarmeen2022 s12 13
Årsmelding Frelsesarmeen2022 s14 15