Julegryta gjennom 123 år
Det startet med én engasjert kvinne og seks gryter. I dag lever arven etter Othilie Tonning på hjørner og torg over hele Norge. Dessverre er ikke behovet for hjelp mindre i 2024 enn det var i 1901.
Tonning var feminist og frelsesoffiser. Hun mente bestemt at nødhjelp, almisser, ikke var en løsning på fattigdomsproblemet. Lenge før velferdssamfunnet var funnet opp tenkte hun på langsiktige løsninger.
I 1910 mottok Tonning Kongens fortjenstmedalje i gull for sin innsats. Les mer om den utrolige kvinnen og det utrettelige arbeidet Frelsesarmeen driver gjennom Julegryta (sponset artikkel på vg.no).
Irene Mathisen har gjennom arbeidet i Frelsesarmeen hatt fingeren på samfunnspulsen i mange år.
– Det handler om å ha mat på bordet. Penger til å betale strømregningen, penger til klær og til å la barna være med på aktiviteter og barnebursdager.
Frelsesarmeen ønsker å varmt takke alle som gir til Julegryta, uansett beløp:
– Det er gavene fra dere der ute, som gjør det mulig for oss å hjelpe folk som har det vanskelig.
RELATERTE SAKER
-
68 lag deltar i Homeless World Cup sommeren 2025
Frelsesarmeen har fått i oppdrag å arrangere mesterskapet i Oslo. Det er et arrangement vi ser fram til med store forventninger og vi gleder oss til å ta imot spillere fra hele verden.
-
En oppskrift på omsorg
– Det er gull når sånne gode støttespillere som dere kan strikke varmt ulltøy til barn, sier Ida Sollien Kjeldal, avdelingsleder i Familiebosatt. I jobben sin møter hun barnefamilier som fryser store deler av året. Nylig fikk hun overrakt mange hjemmestrikkede plagg fra flittige fingre på Teisen Omsorg+.
-
Hjelper foreldre med å mestre hverdagen
Familiekonsulenten i Teisentoppen barnehage møter mange som sliter med å få endene til å møtes. Ofte forteller de lite om hvordan de har det til Gudrun Jansson, men gleden er lett å se når hun kan hjelpe dem med for eksempel gratis klær til barna.