Maj Britt Andersen og Daniela Reyes er årets juleartister for Frelsesarmeen

- Vi er glad musikken kan hjelpe, sier de folkekjære artistene.

• Foto: Kristianne Marøy
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Hør "Væla omkring" her (Spotify)

Maj Britt Andersen og Daniela Reyes sier de er glade for å kunne stille opp og for at musikken kan være med å hjelpe.

– Man har lyst til å bidra og det er fint å få lov til å gjøre det man har lyst til og samtidig kanskje hjelpe noen, sier Reyes til Frelsesarmeen.

– Det synes jeg også. Dette lærte min bestemor meg da jeg var liten. Oldemor spilte nemlig for Frelsesarmeen på Hedmarken og samlet inn penger til gode saker som Frelsesarmeen jobber med, så det å kunne bruke musikken til noe godt er veldig, veldig fint å få være med på, legger Andersen til.

Lang tradisjon

I over 20 år har Frelsesarmeen i samarbeid med kjente og kjære artister gitt ut juleplate eller julelåt i forbindelse med julegryta; Frelsesarmeens viktigste innsamlingsaksjon.

– Vi er veldig takknemlige for at Maj Britt Andersen og Daniela Reyes stiller opp for dem som får hjelp fra julegryta i år. Sangen «Væla omkring» er sterk og rørende i en vanskelig tid for mange, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

«Væla omkring» er skrevet av Maj Britts ektemann Geir Holmsen i samarbeid med Trond Brænne og er dermed et skikkelig familieprosjekt.

– Maj Britt og Daniela synger om væla omkring fuglebrettet der småfuglene spiser seg gode og mette på juledagsfrokost. De synger om familien som sitter inne rundt kjøkkenbordet og gjør det samme - men de synger også at væla omkring dem favner bredere enn som så, og at alle ikke har det som dem. Dette er en virkelighet som er veldig tett på oss i Frelsesarmeen nå, sier Smith-Solevåg.

Sangen «Væla omkring» er sterk og rørende i en vanskelig tid for mange.
– Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen

Flere trenger hjelp

Det er ikke alle som har råd til juledagsfrokost eller julemiddag. Stadig flere får ikke endene til å møtes – noe Frelsesarmeen har merket gjennom hele året.

– Vi forventer også ekstra stor pågang når vi i år igjen skal dele ut både julefrokost og julemiddag til tusenvis av husstander som kommer til oss for å få hjelp til jul. Allerede i fjor var det 16.029 husstander og 25.836 julegaver. Den kraftige prisveksten vi ser nå svekker kjøpekraften betydelig. Flere steder i landet har vi sett en dobling i antall mennesker som kommer til oss for hjelp siden i sommer, så vi er bekymret for førjulen og tiden gjennom vinteren, sier Smith-Solevåg.

MD 32
– Man har lyst til å bidra og det er fint å få lov til å gjøre det man har lyst til og samtidig kanskje hjelpe noen, sier Daniela Reyes til Frelsesarmeen. Her sammen med sin mor og duettpartner, May Britt Andersen.

Frelsesarmeens juleartist – gjennom årene:

Klikk på lenkene og lytt!