Meron fikk drømmejobben!
Høsten 2022 deltok Tsegay Meron Andemeskel (39) på veiledningsprogrammet «Med håp i bagasjen» i Drammen. Etter ni år hjemme med barn, var Meron klar for å starte å jobbe igjen. Men med hva? Og ville noen ha henne?
Høsten 2022 tok Tsegay Meron Andemeskel (39) kontakt med Frelsesarmeens tilbud «Inn i aktivitet» i Drammen for støtte til barnas fritidsaktiviteter, og hun ble videre introdusert for veiledningsprogrammet «Med håp i bagasjen». På den tiden var de fire barna hennes i alderen mellom to til åtte år, og med det minste barnet i barnehage, var Meron klar for å starte å jobbe.
Etter å ha vært hjemmeværende i ni år var hun usikker på hvilke muligheter hun hadde på arbeidsmarkedet, hva hun selv ønsket å jobbe med og hvor hun skulle starte, noe som ble nøye utforsket i kartleggingssamtaler med jobbveileder. Den eritreiske kvinnen var motivert for å finne jobb og for å legge ned innsatsen som trengtes, og da jobbveilederen kom over en utlysning fra NAV om behov for nye bussjåfører, var hun ikke sen om å innrømme at dette var hennes drømmejobb! Nå kunne hun få jobbe med det samme som mannen sin.
Meron fikk sendt inn opplysningene sine og ble innkalt til intervju, som hun besto med glans. Hun besto også videre prøver, og allerede en måned etter oppstart i «Med håp i bagasjen» fikk hun tilbud om å ta utdannelse som bussjåfør med lovnad om 100 % fast stilling i Oslobuss.
Hun har jobbet hardt gjennom vinteren med både teori og praksis, og har bestått førerprøven og fra april var hun klar for sitt nye liv som bussjåfør.
– Finn veien til framtiden!
Rett etter oppkjøringen fikk vi i «Med håp i bagasjen» i Drammen en muligheten til å stille Meron noen spørsmål om tiden i veiledningsprogrammet.
– Hva synes du om veiledningsprogrammet «Med håp i bagasjen»?
– Jeg syntes det var kjempebra og fikk veldig mye hjelp.
– Hva sitter du igjen med etter å ha deltatt?
– Jeg fikk utdannelse og fast jobb som bussjåfør i OsloBuss. Jeg skal kjøre flybuss mellom Drammen og Asker fra 1. april.
Det er ikke bare gjennom «Med håp i bagasjen» at Meron kjenner Frelsesarmeen. Sosialveilederen introduserte henne for barneaktiviteten «Spillerommet» i regi av Frelsesarmeens barn og unge (FAbU) i Drammen, hvor hun og tre av barna hennes nå deltar.
– Jeg kommer dit hver torsdag og har også fått med to vennefamilier. Barna liker godt å være med på Spillerommet, og synes det er gøy å være der. Vi deltar også noen ganger på gudstjenestene Frelsesarmeen har på søndager, forteller hun.
– Hvordan har deltakelsen påvirket din grad av håp?
– Jeg hadde vært hjemme i ni år og var klar for å begynne å jobbe, men visste ikke hvordan jeg skulle finne en vei. Veien opplevdes stengt, men plutselig, etter veiledning og hjelp, åpna mange veier seg. Jeg ble ringt fem–seks ganger fra arbeidsgivere jeg hadde rukket å kontakte før jeg startet på bussjåførutdannelsen, og de ville ha meg på intervju. Det var veldig gøy å oppleve det, og også gøy å kunne takke nei fordi jeg allerede hadde påbegynt en utdannelse og fått fast jobb.
– Hva vil du si til andre som vurderer å bli deltaker i MHiB?
– Kom, og finn veien til framtiden i livet ditt!
RELATERTE SAKER
-
68 lag deltar i Homeless World Cup sommeren 2025
Frelsesarmeen har fått i oppdrag å arrangere mesterskapet i Oslo. Det er et arrangement vi ser fram til med store forventninger og vi gleder oss til å ta imot spillere fra hele verden.
-
En oppskrift på omsorg
– Det er gull når sånne gode støttespillere som dere kan strikke varmt ulltøy til barn, sier Ida Sollien Kjeldal, avdelingsleder i Familiebosatt. I jobben sin møter hun barnefamilier som fryser store deler av året. Nylig fikk hun overrakt mange hjemmestrikkede plagg fra flittige fingre på Teisen Omsorg+.
-
Hjelper foreldre med å mestre hverdagen
Familiekonsulenten i Teisentoppen barnehage møter mange som sliter med å få endene til å møtes. Ofte forteller de lite om hvordan de har det til Gudrun Jansson, men gleden er lett å se når hun kan hjelpe dem med for eksempel gratis klær til barna.