Marianne Borgen hedret Fyrlyset og feltpleien 2

Marianne Borgen takket Fyrlyset og Feltpleien

– Dere bidrar til at vi synliggjør respekten for menneskeverdet og respekten for det å ta folk på alvor, sa Oslos ordfører da hun delte ut blomster til de ansatte.

• Foto: Petter Berntsen /Tekst: Randi Bjelland
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Gjennom hele pandemien har Frelsesarmeens lavterskeltilbud til rusavhengige i Oslo, Fyrlyset og helsetilbudet Feltpleien, klart å holde åpent. Fra en foodtruck har mange fått servert varme måltider utendørs. Under strenge smittvernsregler har folk også fått tilgang til dusj og vaskemaskin. De har fått søknadshjelp, sårstell, koronatest, samt gode samtaler med psykolog, kapellan og andre ansatte. I tillegg har mange frivillige stilt opp hver søndag og servert middag og dessert.

Dette har blitt lagt merke til av ordfører i Oslo Marianne Borgen som nylig møtte opp utenfor Feltpleien med blomster for å takke for innsatsen. Til stede var blant annet daglig leder for Feltpleien og Fyrlyset William Guillaume Muringa, avdelingssykepleier på Feltpleien Grete Ødegård og fagleder Geir Gustavsen.

– Den jobben som Frelsesarmeen gjør på Fyrlyset og Feltpleien, har stor betydning for byen vår, sa Borgen.

Hun takket først for det praktiske arbeidet.

– Ikke minst er vi veldig takknemlige for deres medmenneskelighet og nestekjærlighet. Dere bidrar til at vi synliggjør respekten for menneskeverdet og respekten for det å ta folk på alvor, sa Marianne Borgen.

Ordfører i Oslo, MArianne Borgen, deler ut heder og ære til ansatte på Fyrlyset og Feltpleien.
Ordfører i Oslo, MArianne Borgen, deler ut heder og ære til ansatte på Fyrlyset og Feltpleien.
Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, møtte opp utenfor Fyrlyset med blomster for å takke for innsatsen. Til stede var blant annet daglig leder for Feltpleien og Fyrlyset William Guillaume Muringa, avdelingssykepleier på Feltpleien Grete Ødegård og fagleder Geir Gustavsen. Også andre ansatte fikk med seg takken.

Daglig leder av Fyrlyset og Feltpleien William Guillaume Muringa synes det er hyggelig at ordføreren setter pris på det han omtaler som en felles innsats.

– Da pandemien brøt ut, visste vi ikke helt hva vi skulle gjøre. Alt var så usikkert, og vi måtte gjette og improvisere. Fyrlyset og Feltpleien har tross alt vært heldige, for på grunn av foodtrucken har vi kunnet holde tilbudet åpent hele tiden mens mange andre tilbud måtte stenge. Vi vet vi har fått bety mye for mange, og vi setter stor pris på takken fra ordføreren, sier Muringa.

– Ikke minst er vi veldig takknemlige for deres medmenneskelighet og nestekjærlighet. Dere bidrar til at vi synliggjør respekten for menneskeverdet og respekten for det å ta folk på alvor.
– Marianne Borgen, ordfører i Oslo