Ukraina hjelp 50 B1194

Sender forsterkninger til Ukrainas grenser

To offiserer fra Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene er på plass i Romania og Moldova.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Frelsesarmeens lokalt ansatte og frivillige har vært på plass med vann, mat, husly, praktisk bistand, transport og nødvendig omsorg i Ukraina og omkringliggende land fra dag én i krigen.

Nå sender Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene to erfarne offiserer med spesialkompetanse for å bistå i arbeidet. Irene Mathisen er til daglig leder for Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo og Ingvi Skjaldarson er korpsleder i Reykjavik korps (menighet) på Island. Begge har en variert og relevant bakgrunn og stor ledererfaring, både i og utenfor Frelsesarmeen. De har begge tidligere gjennomført forberedende trening i regi av Frelsesarmeen internasjonalt, og er nå på plass i henholdsvis Romania og Moldova.

Frelsesarmeens internasjonale nødhjelpsarbeid

Det er Frelsesarmeens International Emergency Services (IES) som koordinerer den internasjonale nødhjelpsinnsatsen. Våre to offiserer vil bidra og hjelpe våre lokale folk, sammen med andre ressurspersoner fra de mer enn 130 land der Frelsesarmeen arbeider.

Disse personalressursene vil være en kjærkommen og nødvendig støtte for ansatte og frivillige som har stått på bokstavelig talt døgnet rundt i over en måned.

Stor giverglede

Frelsesarmeen har arbeidet i de berørte landene i mange år. Da krigen brøt ut, ble det umiddelbart satt i gang en innsamling i Norge og andre land for å finansiere den store nødhjelpsinnsatsen som gjøres av Frelsesarmeen på kort – og lang sikt.

Du kan hjelpe dette arbeidet ved å gi en gave på VIPPS 2309 eller gi til Frelsesarmeens nødhjelpskonto 3000 42 00000.

Alle midler går uavkortet til hjelpearbeidet for Ukraina.