Resepsjonen er åpen


Duften av kaffe sprer seg nå i Resepsjonen, midt i Markens i Kristiansand. Kaffebaren, utformet som en hotellobby, skal være et møtested mellom folk flest og Frelsesarmeen.Her ser vi de frivillige Grete Skaara (t.v) og Bjørg Tronstad i full sving bak disken.

De fleste «Resepsjonistene» er frivillige i Frelsesarmeen, som også kan kalle seg baristaer.


Takket være verdifull opplæring i hvordan håndtere kaffemaskiner av en barista og innehaver av en kaffebar i området, som har stilt opp gratis – som støtte til det nye konseptet.

Det beste av alt med dette stedet er alle de frivillige vi har fått med oss. Nå har vi over 30 personer på listen, som ønsker meningsfulle oppgaver i en organisasjon som jobber med tro og håp.

Tori Hauglund Berge, rådgiver innen strategi/strategiledelse i Frelsesarmeen (til høyre) – her sammen med diakoniarbeider Kari Klingsheim.
• Foto: Mette Randem
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Etter en forsiktig åpning 8. desember var det offisiell åpning mandag 12. desember, med samarbeidspartnere, politikere og sentral ledelse i Frelsesarmeen blant gjestene.

Kaffebaren har et gjennomtenkt design, og lokalene har et stramt og moderne uttrykk. Samtidig er målet et varmt og tilgjengelig sted, dit man kan komme for en prat med de ansatte, med venner eller for å sitte i et trygt miljø med andre.

– Med Resepsjonen ønsker vi å tilby et sted der alle bare kan komme og være. Man kan ta kontakt for en prat, eller man kan bare sitte her som på en helt vanlig kaffebar, forteller Berge.

Resepsjonen 6363
Wenche Walderhaug Midjord, seksjonsleder i Frelsesarmeens rusomsorg, holdt tale under åpningen av Resepsjonen.
Resepsjonen Knut 6279
Knut Haugsvær er strategileder i Frelsesarmeen, og har holdt i prosessen med utviklingen av konseptet Resepsjonen.
Resepsjonen 6427
Inger Lise Stulien bidro med vakker sang på åpningen.
Resepsjonen 6506
Med Resepsjonen ønsker Frelsesarmeen å tilby et varmt og tilgjengelig sted, hvor man kan komme for en prat med de ansatte, med venner eller for å sitte i et trygt miljø med andre.

Åpner i Bodø på nyåret

Bakgrunnen for satsingen finnes i Frelsesarmeens relativt ferske strategi, som blant annet vektlegger å sørge for lavterskelarenaer for å møte folk, ha tilbud til alle generasjoner, med særskilt fokus på barn, unge og familier, og bidra med lokalt arbeid som påvirker samfunnet positivt.

– For gjester som ønsker kontakt om Frelsesarmeens velferdstilbud pekes det videre til andre deler av egen organisasjon, eller andre som tilbyr lignende tjenester i nærmiljøet, forteller prosjektlederen.

I første kvartal 2023 åpner den andre Resepsjonen i Bodø. Det er også planen å etablere flere tilsvarende kaffebarer i løpet av 2023/24.

Resepsjonen 6145
Både Fretex og Others - som begge er kjente konsepter i Frelsesarmeen - har fått sin egen plass i Resepsjonen.
Resepsjonen trapp 6147
Bilder fra Frelsesarmeens arbeid, verden over, pryder veggen mellom første og andre etasje.
Resepsjonen 6588
Resepsjonen ligger sentralt plassert midt i Kristiansands travleste handlegate.
Resepsjonen kaffe 6295
Velkommen inn på en kopp kaffe!