Matutdeling samarbeid Slumstasjonenapril 10 2019 beh
Alt om vårt arbeid med korps (nærmiljøkirker)

Mat, støtte og veiledning - Oslo

Frelsesarmeen Rodeløkka (Oslo slumstasjon) tilbyr gratis mat og måltider, råd- og veiledning, norskkurs og aktiviteter


Frelsesarmeen på Rodeløkka ønsker å vise omsorg for hele mennesket. Vi tror at vi består av ånd, sjel og kropp. Felles for våre gjester er at man har kommet i en vanskelig livssituasjon.

Vi møter barnefamilier, enslige og eldre mennesker både fra Norge og fra mange andre land. Vi er her for å hjelpe og bidra til at den vanskelige situasjonen løses - gjennom støtte i form av samtaler, fellesskap, mat, veiledning eller opplevelser.

Dersom du har behov for å hente mat ønsker vi en kort introduksjonssamtale for å avklare situasjonen, og forstå hvordan vi best kan bistå deg på en helhetlig måte. Da har du også mulighet til å kunne sette noen ord på det som er utfordrende.

Alle våre ansatte og frivillige medarbeidere er underlagt taushetsplikt.

Lik, følg og del oss gjerne på Facebook! Siden vår finner du her.

Vi tilbyr:

  • Ferietilbud, helgeturer og aktiviteter for barnefamilier: Vi ønsker å bidra til å utjevne sosiale forskjeller blant barn og unge, samt skape gode rammer for at familier skal kunne dele opplevelser utenfor hjemmet. Turer og aktiviteter annonseres på senteret.
  • Råd- og veiledning (sosionom): Veilederen tilbyr samtaler, kan bistå deg i kontakten med Nav, sette opp en økonomisk oversikt, skrive klager eller søknader med mer. Direktenummer til sosionom er 404 16 877 eller chat via Messenger her.
  • Norskkurs: For EU-immigranter/utenlandske arbeidssøkere som ønsker å lære grunnleggende norsk. Vi holder kurs både på Rodeløkka og i Frelsesarmeens korps (nærmiljøkirker) i Oslo.
  • Praktisk støtte: Etter en introduksjonssamtale hos oss vil vi avklare hvilken hjelp vi kan tilby deg. Om samtalen tilsier det blir du registrert som gjest hos oss. Som gjest kan man hente mat én gang i måneden, få mulighet til å hente klær og delta på ulike kultur- og ferietilbud. Du trenger ikke å registreres for å snakke med sosionom.
  • Pusterom for voksne: Arrangeres én gang i måneden, gratis og rusfrie aktiviteter. Har du en vanskelig hverdag og kanskje er alene i tillegg? Da kan det være godt med et avbrekk der man får oppleve noe nytt og være sammen med andre. Det kan være i form av en utstilling, lunsj ute, teaterforestilling, malekurs eller annet. Aktivitetene annonseres på Rodeløkka, men du kan også be om å bli kontaktet når nytt "pusterom" arrangeres.
  • Torsdagskafé: Gratis tilbud om frokost og/eller lunsj til deg som sliter økonomisk eller kjenner at det hadde vært godt å bare møte noen for en prat. Dørene åpner kl. 09.00 med frokostservering fra kl. 09.30.
  • Utadrettet arbeid: Vi er å finne på gata et par dager i uken. Noen ganger byr vi på kaffe fra vår eminente kaffesekk. Vi ønsker samarbeid med andre sosiale aktører, og kan kontaktes for besøk eller dersom man ønsker å vite mer om vårt tiltak eller Frelsesarmeen.

KONTAKTINFO MAT, STØTTE OG VEILEDNING - OSLO


Frelsesarmeens slumstasjoner

Gøteborggata 4, 0566 Oslo
Mobil: 408 00 580
Bankkonto: 1609.11.87373
Vippsnr: 78109

RELATERTE SAKER