Matutdeling samarbeid Slumstasjonenapril 10 2019 beh
Alt om vårt arbeid med korps (nærmiljøkirker)

Mat, støtte og veiledning - Oslo

Frelsesarmeen på Rodeløkka (Oslo slumstasjon) tilbyr gratis mat og måltider, råd- og veiledning, familie- og ferieaktiviteter

Hos Frelsesarmeen på Rodeløkka vil vi vise omsorg for hele mennesket. Vi tror at vi består av ånd, sjel og kropp. Felles for våre gjester er at man har kommet i en vanskelig livssituasjon.

Vi møter barnefamilier, enslige og eldre mennesker både fra Norge og fra mange andre land. Vi er her for å hjelpe og bidra til at den vanskelige situasjonen løses - gjennom støtte i form av samtaler, fellesskap, mat, veiledning eller opplevelser.

Dersom du har behov for å hente mat ønsker vi en kort introduksjonssamtale for å avklare situasjonen, og forstå hvordan vi best kan bistå deg på en helhetlig måte. Da har du også mulighet til å kunne sette noen ord på det som er utfordrende. Alle våre ansatte og frivillige medarbeidere er underlagt taushetsplikt.

Lik, følg og del oss gjerne på Facebook! Siden vår finner du her.

Vi tilbyr:

  • Ferietilbud og aktiviteter for barnefamilier: Vi ønsker å bidra til å utjevne forskjeller blant barn og unge som skyldes økonomi, og skape gode rammer for at familier skal kunne dele felles opplevelser utenfor hjemmet. Turer og aktiviteter annonseres i lokalet.
  • Råd- og veiledning (sosionom): På Rodeløkka kan du få samtale med sosionom. Vi kan også bistå deg i kontakt med Nav e.l, sette opp en økonomisk oversikt og hjelpe med å rydde i gjeld, skrive klager eller søknader med mer. Direktenummer til sosionom er 404 16 877 eller chat via Messenger her.
  • Språkkafé: For de som ønsker et åpent og fritt sted hvor de kan praktisere sine norskkunnskaper i trygt fellesskap. Annenhver tirsdag i Gøteborggata.
  • Praktisk støtte: Etter en introduksjonssamtale hos oss kan vi avklare hvilken hjelp vi kan tilby, og dersom situasjonen tilsier det blir du registrert som gjest. Det gir mulighet for å hente mat én gang i måneden ved behov, samt å få mulighet til tidvis hjelp med klær og å delta i aktivitetstilbud. Du trenger ikke å registreres som gjest for å snakke med sosionom.
  • Pusterom for voksne: Er gratis og rusfrie aktiviteter som arrangeres en gang i måneden. Har du en vanskelig hverdag og mangler nettverk og fellesskap? Da kan det være godt med et avbrekk der man får oppleve noe nytt og være sammen med andre. Det kan være i form av en kunstutstilling, spise lunsj ute, en teaterforestilling eller annet. Aktivitetene annonseres på Rodeløkka, men du kan også be om å bli kontaktet når nytt "pusterom" skal arrangeres.
  • Torsdagskafé: Gratis tilbud om frokost og/eller lunsj til deg som sliter økonomisk eller kjenner at det hadde vært godt å bare møte noen for en prat. Dørene åpner kl. 09.00 med frokostservering fra kl. 09.30. Lunsjservering fra ca. kl. 11:30. Velkommen!
  • Utadrettet arbeid: Noen ganger finner du oss ute på gata. Noen ganger byr vi på kaffe fra vår eminente kaffe-sekk. Vi ønsker samarbeid med andre sosiale aktører, og kan kontaktes for besøk eller dersom man ønsker å vite mer om Oslo slumstasjon eller Frelsesarmeen.

KONTAKTINFO MAT, STØTTE OG VEILEDNING - OSLO


Frelsesarmeens slumstasjoner

Gøteborggata 4, 0566 Oslo
Mobil: 408 00 580
Bankkonto: 1609.11.87373
Vippsnr: 78109

RELATERTE SAKER