Veiledning, støtte, fellesskap og praktisk hjelp - Oslo
Frelsesarmeen på Rodeløkka (Oslo slumstasjon) tilbyr hjelp med fellesskap og måltider, råd- og veiledning, mathjelp, familie- og ferieaktiviteter
Hos Frelsesarmeen på Rodeløkka vil vi vise omsorg for hele mennesket. Vi tror at vi består av ånd, sjel og kropp. Felles for våre gjester er at man har kommet i en vanskelig livssituasjon.
Vi har diverse aktiviteter i løpet av uken, men ring oss for mer informasjon om våre åpningstider eller hvis du har spørsmål, tlf. 4080 0580.
Vi møter barnefamilier, enslige og eldre mennesker både fra Norge og fra mange andre land. Vi er her for å hjelpe og bidra til at den vanskelige situasjonen løses - gjennom støtte i form av samtaler, fellesskap, mat, veiledning eller opplevelser.
Dersom du har behov for å hente matvarer så ønsker vi en kort introduksjon-samtale for å avklare situasjonen, og forstå hvordan vi best kan bistå deg på en helhetlig måte. Da har du også mulighet til å kunne sette noen ord på det som er utfordrende. Alle våre ansatte og frivillige medarbeidere er underlagt taushetsplikt.
Lik, følg og del oss gjerne på Facebook! Siden vår finner du her.
Vi tilbyr:
- Fellesskap og Torsdagskafé: Gratis lunsj i hyggelige omgivelser, klokka 10:00 - 14:00. Velkommen!
- Råd- og veiledning (sosialveileder): På Rodeløkka kan du få samtale med sosialveileder. Vi kan også bistå deg i kontakt med Nav e.l, sette opp en økonomisk oversikt og hjelpe med å rydde i gjeld, skrive klager eller søknader med mer. Direktenummer til veileder er 4041 6877 eller 4029 4816, eller chat via Messenger her.
- Jobbsøkerverksted: Tirsdager kl. 12-14. Søker du jobb? Trenger du hjelp til å skrive søknad og/eller CV? Skal du på jobbintervju og trenger å forberede deg? Ta med egen PC hvis du har. Jobbkonsulent fra Fretex og sosialveileder er på plass og kan gi deg råd og tips.
- Uformell språkkafé: Onsdager kl. 12-14: Språk - Spill - Samvær! Kom og øve på å snakke norsk i en trygg og uformell setting.
- Ferietilbud og aktiviteter for barnefamilier: Vi ønsker å bidra til å utjevne forskjeller blant barn og unge som skyldes økonomi, og skape gode rammer for at familier skal kunne dele felles opplevelser utenfor hjemmet. Turer og aktiviteter annonseres i lokalet vårt - eller spør oss.
- Pusterom for voksne: Gratis og rusfrie aktiviteter som arrangeres en gang i måneden. Har du en vanskelig hverdag og mangler nettverk og fellesskap? Da kan det være godt med et avbrekk der man får oppleve noe nytt og være sammen med andre. Det kan være i form av en kunstutstilling, spise lunsj ute, en teaterforestilling eller annet. Aktivitetene annonseres på Rodeløkka, men du kan også be om å bli kontaktet når nytt "pusterom" skal arrangeres.
- Utadrettet arbeid: Noen ganger finner du oss ute på gata. Noen ganger byr vi på kaffe fra vår eminente kaffe-sekk. Vi ønsker samarbeid med andre sosiale aktører, og kan kontaktes for besøk eller dersom man ønsker å vite mer om Oslo slumstasjon eller Frelsesarmeen.
- Praktisk støtte: Etter en innledende prat hos oss kan vi avklare hvilken hjelp vi kan tilby, og dersom situasjonen tilsier det blir du registrert som gjest. Det gir mulighet for å hente matvarer én gang i måneden ved behov og å delta i aktivitetstilbud. Du trenger ikke å registreres som gjest for å snakke med sosionom eller komme på vår torsdagskafé.
KONTAKTINFO VEILEDNING, STØTTE, FELLESSKAP OG PRAKTISK HJELP - OSLO
Frelsesarmeens slumstasjoner
RELATERTE SAKER
-
Dugnad på pinner
I 2014 gikk Familien og Frelsesarmeen ut med en felles oppfordring om å strikke varme sokker til dem som trengte det. Snart 10 år og 100 000 sokker senere er strikkegleden fortsatt stor. Det samme er behovet for sokker som varmer.
-
Overlevde terrorangrepet
I det ene øyeblikket hygger Luis Santiago seg på London Pub. I neste sekund ligger han på gulvet mens det blir avfyrt skudd rett over ham. Slik skildrer hjelperen på Frelsesarmeens slumstasjon den dramatiske opplevelsen av terror.
-
Før du møter veggen
Når tok du en «indre helsesjekk» sist? Mange i omsorgsyrker venter for lenge, og kan havne tett på grensen til en utbrenthet. – Det er viktig for meg å handle forebyggende, sier kaptein Irene Mathisen, leder på Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.