BFV 9076beh

1-2-3 Digg mat

Frelsesarmeen har i samarbeid med studenter og forskere fra OsloMet, laget et oppskriftshefte som gis til ungdommer som bor på barnevernsinstitusjonene, og som er på vei ut i egen bolig.

• Foto: Kristianne Marøy / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 3, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Oppskriftsboka 1-2-3 Digg mat!
Oppskriftsboka 1-2-3 Digg mat!, Oslo Met, 39 sider. Oppskriftene er laget ut fra norske anbefalinger, og kvalitetssikret av klinisk ernæringsfysiolog, Marianne Morseth.
Frelsesarmeen ønsker å være opptatt av helse og kosthold i våre barnevernsinstitusjoner.
– Sissel Sæther, Frelsesarmeens barne- og familievern
Bilde av en middagsrett, stekt egg og bønner
Oppskriftsheftet er designet slik at leseren skal bli inspirert – og ikke overveldet. Språket er rettet mot en ung aldersgruppe, det er få ingredienser og fremgangsmåten er enkel.
Målet er at det skal skapes positive følelser og engasjement rundt det å lage sunn og næringsrik mat.
– Laura Terrangni, forsker
Studentene Siyamali Gananathan, Mika Alland og Erica Wie har jobbet dedikert med oppskriftsboka 1-2-3 Digg mat! som nå er ferdig.
Samarbeidet mellom Frelsesarmeen og OsloMet (Oslo Metropolitan University) startet i 2019, og studentene Siyamali Gananathan, Mika Alland og Erica Wie har jobbet dedikert med utfordringen. Nå er oppskriftsboka 1-2-3 Digg mat! ferdig
Kostvanene man lærer seg som barn, tar man jo med seg i voksenlivet.
– Marianne Morseth, klinisk ernæringsfysiolog
Bilde av en enkel og delikat pastarett
Bilde av lekre smoothies og fargerike frukter
Smoothie er godt, raskt og enkelt

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent