Barbererne i Stavanger


– Jeg pleier å si at vi er tre brødre her på Jorda, og to i Himmelen, sier Kjetil Fevang fra Brødrene Fevangs Barberstue; en familiebedrift inspirert av 1950-tallet, med en sterk historie om fellesskap.

Øvre Holmegate, noen titalls meter fra havneområdet Vågen i Rogalands største by, finnes en møteplass ulik de fleste andre, som trekker mengder av både siddiser og fremmedfolk.


En klassisk «barber pole» spinner i rødt, hvit og blått og illustrerer et av aspektene ved de prisvinnende Fevang-brødrenes barberstue, mens logoen på det store vinduet ut mot gata forteller en større historie om kjærlighet, sorg – og livsbejaende fellesskap.

Forbokstavene til innehaverne og barberbrødrene Thomas, Kjetil, Morten og Anders er innhyllet i hvert sitt hjerte. Inn forbi døra henger frakken til førstebarbereren blant gutta, med en enslig rose over knappene.


Den skal ikke brukes mer, for eieren befinner seg et annet sted – sammen med en femte bror i søskenflokken – han som helt fra begynnelsen av fikk korset i vindusruta.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Dan Christian Kristoffersen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 45 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
37 A3754 Fevangs Barberstue
– Jeg kunne ikke tro at en så levende person som Thomas bare kunne være borte. Samtidig var det ikke noe jeg trodde bare for å finne trøst, men noe som jeg oppriktig opplevde og kjente. Jeg fikk en klar opplevelse av at han var på et bedre sted, at han var sammen med Stian, sier Kjetil Fevang.
Troen er et personlig for­hold hvor jeg folder hendene både når ting er tøft, og i takknemlig­het over alle velsignelsene i livet mitt. Jeg tror Gud er der, og hører meg.
– Kjetil Fevang, barberer
37 A3657 Fevangs Barberstue
Å vandre inn i Brødrene Fevangs Barberstue, er å vandre inn i et eldorado av visuelle inntrykk og nostalgia.
37 A3770 Fevangs Barberstue
Kjetil har tatovert to kors i ansiktet for brødrene Stian og Thomas som venter i Himmelen.
37 A3945 Fevangs Barberstue

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent