Frivillig på Fyrlyset Maj Britt Andersen deler ut mat via foodtruck under koronapandemien.

De uvurderlige

Frivillige i Frelsesarmeen kan bidra på nesten uendelig mange måter. Vi har snakket med fem av dem som velger å gi litt av tiden sin til Frelsesarmeen.

Tekst: Stine Frimann • Foto: Kristianne Marøy, Mette Randem, privat / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 41, 2020
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Nathalie Sturim, Frivillighetskoordinator i Frelsesarmeen
Nathalie Sturim, Frivillighetskoordinator i Frelsesarmeen
Vi vil gjerne ha enda flere frivillige med!
– Nathalie Sturim, Frivillighetskoordinator
Portrett av frivillig på Fyrlyset: Maj Britt Andersen
Maj Britt Andersen har vært frivillig på Fyrlyset i snart 30 år og er koordinator for de rundt 100 frivillige der. Under nedstengingen under koronapandemien måtte de frivillige enten ta en pause eller få andre oppgaver. Maj Britt deler ut mat utendørs på Elgsletta i Oslo.
Advokat Ved en pult sitter Knut-Andreas Kjelland (t.h.). Han stiller opp frivillig, og med hjelp av blant andre Evghenii Tribuhovsk fra Migrasjonssenteret (t.v.) De kan sammen løfte en del av sakene inn i rettsvesenet. (Foto: Kristianne Marøy)
En del av dem som kommer til Migrasjonssenteret er utsatt for arbeidslivkriminalitet. Advokat Knut-Andreas Kjelland (t.h.) stiller opp frivillig. (Foto: Kristianne Marøy)
Arnstein Sundbø stiller opp som frivillig i Frelsesarmeen i Drammen hver uke, og har bidratt til at alle som trenger det har kunnet hente matposer også under koronakrisen. Her står han foran et bord med grønne kasser og pakker mat til utdeling på omsorgssenteret i Drammen.(Foto: Privat)
Arnstein Sundbø stiller opp som frivillig i Frelsesarmeen i Drammen hver uke, og har bidratt til at alle som trenger det har kunnet hente matposer også under koronakrisen. (Foto: Privat)
– Materielle goder er ingenting i forhold til det å kunne glede andre!
– Arnstein Sundbø, frivillig i Frelsesarmeen Drammen
Arne Strand er frivillig på Fretex i Halden hver uke. På bildet står han sammen en kollega bak disken i butikklokalet.
– Det er en glede å se at vi kan gjøre en jobb for andre, sier Arne Strand. Hver uke setter han av en dag til å jobbe som frivillig på Fretex i Halden. (Foto: Mette Randem)
frivillig sammen grønland Terasia Fant
Terasia Fant 5224beh
– Jeg trives veldig godt på Sammen, man føler seg veldig velkommen her og det er lett å komme inn, sier Teresia Fant. Sammen med andre frivillige og ansatte sørger hun for god mat på Familiemiddager på Sammen Grønland, og hjelper til med forskjellige oppgaver etter behov. (Foto: Mette Randem)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent