Astrid S

Den moderne Askepott

Astrid Smeplass (25) gir i år nytt liv til Askepott i nordmenns ultimate julefilm, Tre nøtter til Askepott. I likhet med rollefiguren har Astrid jobbet hardt for suksess – men også trengt litt magi.

• Foto: Kristianne Marøy / Tekst: Torill Helene Heidal Landaasen. Artikkelen er hentet fra Krigsropets julenummer 2021.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bilde av Askepott og prinsen som ser på hverandre. Stills fra filmen.
– Jeg elsker den filmen og har sett på den hver julaften i hele oppveksten. Men moralen er jo som med mange av Disney-historiene jeg vokste opp med, at bare du finner en prins og gifter deg, blir du lykkelig. Jeg føler at den nye filmatiseringen tar noen andre vendinger, sier Astrid S. (Foto: Stills fra filmen)
Astrid s Askepott foto larshellebustbeh
– Jeg tror det er bra for andre unge at jeg er ærlig om det som er vanskelig, sier Astrid Smeplass. (Foto: Lars Hellebust)
Tre nøtter til Askepott er spilt inn i naturskjønne omgivelser, blant annet i Lillehammer og i Jotunheimen. Her er et stills fra filmen i snøkledd vinterland ved vann.
Tre nøtter til Askepott er spilt inn i naturskjønne omgivelser, blant annet i Lillehammer og i Jotunheimen. Astrid hadde ikke sett filmen ferdig før på premieren. – Jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye til noe! Jeg hadde skikkelig sommerfugler i magen, sier hun.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent