Barnevern 8

Det varme blikket

Når barn og unge i barnevernet forteller hva som betyr mest for dem, kan mye av det oppsummeres i ett ord: kjærlighet.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Stine Frimann / Artikkelen er hentet fra Krigsropet 42/20
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bildet viser Dania og Leon som sitter i en rød sofa med blå puter i. Dania sitter med bena oppunder seg i sofaen, mens Leon lener seg fram, begge smiler mot kamera
– Alle som jobber med barn og unge burde ha det i loven sin at barna skal møtes med kjærlighet, mener barnevernsproffene Dania og Leon.
De ansatte må også vise barnet hva det vil si at noen er glad i deg. Kanskje det i seg selv er fremmed.
– Leon, barnevernsproff
Bildet viser Dania og Leon som står i en gate med gamle bygårder. Dania har langt hår og har på seg gul skjorte og jeans, Leon har kort hår og briller og har blå t-skjorte og brune bukser. Begge smiler mot kamera.
Hele tre av fire barn i Barnevernsproffenes nye undersøkelse har ikke klart å fortelle om det vondeste i livet. – Hvis barn møter voksne som ikke viser følelser, klarer de ofte ikke å fortelle om det som er viktigst for dem, forteller barnevernsproffene Dania og Leon.
Bildet er et svart-hvitt nærbilde og viser en kvinne med halvlangt hår som står utendørs og ser mot kamera.
– Det er de små tingene som teller. Det varme blikket, smilet, det å møte barn med oppriktig interesse, sier Hilde Marie Thrana.
Kjærlighet er helt grunnleggende, det gjør at vi opplever å bli sett og bekreftet og at vi har verdi. Det er noe vi trenger helt fra fødselen av.
– Hilde Marie Thrana, førsteamanuensis ved Institutt for sosialt arbeid på NTNU
Bildet er svart-hvitt og viser en kvinne med halvlangt hår som står utendørs foran noen busker. Hun har på seg en mønstrete genser.
– Det handler jo mye om å gi god omsorg og trygghet. Og at vi hele tiden jobber for å se hvert enkelt barn og la dem få skinne, sier Ann-Karin Carlsen, Regionleder i Frelsesarmeens barne- og familievern.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent