Seiling. Regattaseiling.

En ny kurs

Ingen av dem hadde trodd de kunne bli seilere. Nå er de snart klare for sin første regatta.

• Foto: Mette Randem og Gard Arneberg / Tekst: Sidsel Jørandli / Hentet fra Krigsropet 38/2019
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
En av deltakerne på Frisk seilas står med caps, solbriller og flytevest.
– Jeg tok en overdose og var død i 10 minutter. André tar en liten pause før han fortsetter: – Men jeg fikk en ny sjanse, og den griper jeg så godt jeg kan. Nå vil jeg ut av rusen. Jeg vil ha et skikkelig liv!
Seiltrener Jan Steven Johansen
Knut Erlend Hjort-Johansen Frisk seilas
Instruktør Jan Steven Johannessen har lang erfaring som seiltrener og har hjulpet seilere frem til både OL-gull og -sølv. Knut Erlend Hjorth-Johansen underviser deltagerne. Seiling er en ny opplevelse for deltakerne på «Frisk seilas» Kanskje kan det åpne for en ny interesse, nye opplevelser og gi et nytt nettverk? For noen kan kurset også være viktig i prosessen med å holde seg unna rus i fremtiden.
Seiling i Oslofjorden. Kurs i regattaseiling.
– Det å seile gir en kjempedeilig mestringsfølelse, sier Linda. Hun er en av deltakerne fra Vestfoldklinikken som er med på seilkurset Frisk seilas.
Frisk seilas
– Seiling har tradisjonelt sett vært en sport for rikfolk og en sport som har vært dominert av et bestemt miljø. Derfor er det ekstra spennende å involvere en helt annen gruppe mennesker i dette miljøet. Jeg tror det kan være godt for sporten å bli entret av en ny målgruppe, sier Knut Erlend og forteller at kursdeltakerne har fått en fantastisk mottakelse av seilmiljøet i Moss.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent