Lindis Evja 9beh 12

En stødig skipper mønstrer av

Lindis Evja har styrt Frelsesarmeens sosialtjeneste med stø hånd gjennom mang en storm. Skuta er mer solid enn noen gang når hun nå overlater roret til andre. Hun vet at mannskapet ivaretar de dyrebare passasjerene, som sårbare barn, rusavhengige og innsatte.

• Foto: Haakon Sand og Mette Randem / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 1-2, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Lindis 1989 7
Den gang da! Som juniorsersjantmajor innviet Lindis disse juniorsoldatene i Templet korps i Oslo. Fra venstre: Ann Helen Dahlstrøm, Elisabeth Charlotte Lyngmo og Leif Andreas Salomonsen. Foto: Arkiv
Bilde er 1 er Lindis avbildet sammen med Marianne Borgen i forbindelse med julegrana og på bilde 2 er hun sammen med  daværende arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.
Bilde er 1 er Lindis avbildet sammen med Marianne Borgen i forbindelse med julegrana og på bilde 2 er hun sammen med  daværende arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.
Bilde t.v.: Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, har vist interesse for mange av Frelsesarmeen tilbud, her sammen med Lindis i forbindelse med felling av julegrana til Universitetsplassen. Bilde t.h.: Daværende arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen besøkte Frelsesarmeens akuttmottak for flyktninger i Kongsberg.
Vi er ikke relevante hvis vi ikke kan synliggjøre utfordringene til menneskene vi møter. Vi må fortsette å bruke stemmen vår overfor myndighetene.
– Lindis Evja, Sosialsjef i Frelsesarmeen
Friskt seilas Lindis 0080 8
Avtroppende sosialsjef Lindis Evja er glad for at Frelsesarmeens rusomsorg har utviklet et godt ettervern. Et av disse tilbudene er «Mer enn bare seiling». Dette bildet er fra åpningen av den nye båten Othilie, der hun er sammen med Jan Steven Johannessen (t.h.) og Knut Erlend Hjort-Johansen.
Erna fyrlyset1138 1
Som statsminister besøkte Erna Solberg lavterskeltilbudet for rusavhengige, Fyrlyset i Oslo. Fra venstre: Regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg, Frode Woldsund, sammen med Erna Solberg, en av brukerne og Lindis Evja.
160426 Evja DSC 8330 beh 3
Migrasjonssenteret til Frelsesarmeen i Oslo er et viktig tilbud i Frelsesarmeens sosialarbeid. Her får migranter mat, dusj og veiledninger om rettigheter.
Mette Marit Haakon N0 A4420
Et av Lindis siste oppdrag som sosialsjef i Frelsesarmeen var å ønske kronprinsparet velkommen til Frelsesarmeens slumstasjon på Rodeløkka, 7. desember 2022.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent