Slumsøster Rigmor Ihle 19 BEH nyeste

En vaskeekte slumsøster

På mangt et dødsleie har hun vært den eneste som har trøstet, bedt og holdt i hånden. Hun har passet barn, vasket klær og laget mat. Rigmor Ihle er en ekte slumsøster. Selv om hun til tider har felt noen tårer, angrer hun ikke på livsvalget.

• Foto: Kristianne Marøy / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 5, 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Slumsøster Rigmor Ihle 3 maleri
Sammen med Alma Kaspersen var Rigmor Ihle slumsøster for Frelsesarmeen i Arendal i 15 år. Dette maleriet er et minne om både fine og utfordrende år. (Ill: Torhild Myraker)
Jeg var mye ute om natta. Det var ofte jeg som ble bedt om å gå til dødsleiene.
– Rigmor Ihle, pensjonert slumsøster i Frelsesarmeen
Slumstasjonen 130 årsfeiring Templet 49 BEH uniform
– Det har vært et rikt liv, sier major Rigmor Ihle om livsoppgaven hun har hatt som slumsøster i Frelsesarmeen. (Foto: Kristianne Marøy)
Slumsøster Rigmor Ihle 4 ung
Slumsøster Rigmor Ihle 7 BEH i snøen
Frelsesarmeens sosiale arbeid markerte nylig at det er 130 år siden oppstarten. Det mangfoldige sosiale arbeidet begynte med hardtarbeidende slumsøstre som hjalp folk både på institusjoner og i hjemmene. Slumsøster Rigmor Ihle har hjulpet folk i alle situasjoner, både barn og voksne, rike og fattige. (Foto: Privat)
1974 nr 22 Rigmor Ihle ny bil i Arendal 2 BEH
Johannes Hansen var så takknemlig for at slumsøstrene hadde hjulpet moren hans, at han tok initiativet til å skaffe slumstasjonen en bil slik at slumsøstrene slapp å gå så mye og kunne hjelpe enda flere. Her overrekker presidenten i Kiwanis Club, Reidar Aasbø, nøklene til den nye Morris Maria stasjonsvognen til brigadér Anna Hannevik. Slumsøstrene Rigmor Ihle (t.h.) og Alma Kaspersen satte stor pris på gaven. (Bilde fra Krigsropet nr 22, 1974)
Slumsøster Rigmor Ihle BEH dukker
Pyntegjenstandene står på rekke og rad hos Rigmor. Som russiske Babushkadukker – i Frelsesarmé-uniform. (Foto: Kristianne Marøy)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent