Soldammen 3

Et trygt hjem

Barna på Frelsesarmeens barnevernsinstitusjon Soldammen får et unikt tilbud med hester, egen klatrepark og BMX-bane, båtturer og mange andre aktiviteter. Og viktigst av alt, de får en hverdag som minner mest mulig om livet i et vanlig hjem, med trygge, gode voksne.

• Foto: Mette Randem (Av hensyn til personvernet til barna som bor på Soldammen har vi ikke fotografert dem. Alle barna i denne artikkelen er modeller) Tekst: Stine Frimann/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 6, 2022.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
En liten jente sitter på fanget til en av de ansatte.
Noen av de minste barna trenger å få sitte mye på fanget eller i armkroken, eller bli holdt i hånda. (Av hensyn til personvernet til barna som bor på Soldammen har vi ikke fotografert dem. Alle barna i denne artikkelen er modeller.)
Det er viktig å huske at dette ikke er vanskelige barn, det er barn som har hatt det vanskelig.
– Stig Thorendal, miljøarbeider ved Soldammen
Soldammen har to hester. her sitter en jente på hesten mens en av de ansatte holder hesten.
Soldammens to hester er en viktig del av tilbudet. Det å være sammen med hestene, og etter hvert lære å ri, gir glede og mestring, og det styrker relasjonen mellom barn og voksne. (Av hensyn til personvernet til barna som bor på Soldammen har vi ikke fotografert dem. Alle barna i denne artikkelen er modeller.)
Jente med kanin
De ansatte på Soldammen har mange terapeutiske virkemidler for å jobbe med tillit og mestring. I tillegg til hester, bruker man også kaniner og hunder.
Soldammen gaard
Så lenge barn eller ungdom bor på Soldammen, går de ansatte inn i foreldrenes sted. (Av hensyn til personvernet til barna som bor på Soldammen har vi ikke fotografert dem. Alle barna i denne artikkelen er modeller.)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent