Frelsesarmeens rusomsorg har i hele høst jobbet på spreng for å plukke sesongens epler. Den leskende drikken rekker knapt å tappes på flaske før den forsvinner ut igjen.

– Det er veldig moro at eplemosten vår er så populær, sier Jorunn Mathisen, daglig leder for Jobben.

Fra slutten av august og ut oktober fylles daglig to-tre varebiler med ivrige Jobben-deltagere. De høster donerte epler fra privatpersoners hager.

I Oslo finnes det rundt 800 ulike sorter. Blandingen av de forskjellige eplene gjør hver flaske unik i smaken, noe som naturligvis gjør Epleslang til den perfekte gave.

På lovlig frisk Epleslang

Frelsesarmeens rusomsorg har i hele høst jobbet på spreng for å plukke sesongens epler. Den leskende drikken rekker knapt å tappes på flaske før den forsvinner ut igjen. – Det er veldig moro at eplemosten vår er så populær, sier Jorunn Mathisen, daglig leder for Jobben.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 45, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Deltagerne fyller kasser med eplene de har høstet. To bærer en kasse mellom seg.
Deltagerne fyller kasser med eplene de har høstet, som så blir kjørt videre til Dyre Gård for pressing.
70 A2014 Dyre Gård
Eplene fraktes fra kjølelageret og inn til rommet der de skal presses.
Den er en blanding av alle typer epler, som gjør smaksopplevelsen helt unik og veldig god. Det er litt som oss i Frelsesarmeen det, vi er en miks av alle typer mennesker.
– Jorunn Mathisen, daglig leder for Jobben
Røde epler skylles i et industrielt kar.
Eplene må først vaskes helt rene før de kan presses.
70 A2028 Dyre Gård
70 A2053 Dyre Gård
70 A2069 Dyre Gård
70 A2056 Dyre Gård
Kassen plasseres på en heis, som går over på et sorteringsbånd, så blir eplene vasket, most og presset, Det som er igjen av eplene etter pressingen, samles i en konteiner som blir kjørt ut til en nabogård som blander restene inn med foret til økologiske kuer på området.
70 A2092 Dyre Gård
Epleslang selges selvsagt i Frelsesarmeens nettbutikk others.no, i utvalgte Fretex-butikker og i mange Meny-butikker. Oscarshall slott i Oslo selger også Frelsesarmeens eplemost på Kaféen Galleri Joséphine.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent