En smilende dame går mot kamera. i Bakgrunnen ser vi en Oslogate med trehus i friske farger.
– Jeg har ikke en følelsesbasert tro. Gud er alltid der han har vært. Uansett hva jeg måtte føle, så vet jeg at han er der. • Foto: Mette Randem

Har fått en sjanse til

Uten forvarsel fikk Maria Herikstad diagnosen blærekreft. Hva skjer når livet blir snudd om i løpet av en dag? Og hva skjer med troen?

• Foto: Mette Randem
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
CT-maskin
Maria Herikstad brukte sosiale medier for å dokumentere sykdomsforløpet.
– Jeg har ikke en følelsesbasert tro. Gud er alltid der han har vært. Uansett hva jeg måtte føle, så vet jeg at han er der. Det er min tro.
– Maria Herikstad
Kanyle og bamser
– Hvorfor skulle jeg holde det hemmelig? Jeg visste at når jeg skulle få den første kanylen i armen, ville jeg ta bilde og legge det ut på Facebook.
Jeg har ingen ideer om at Gud skal beskytte oss fra alt ondt. Det tror jeg ikke noe på, men jeg tror at han er med meg gjennom det som skje. Jeg tror ikke på en Gud som lar oss slippe unna det å være menneske, men at han er med oss i forskjellige situasjoner.
– Maria Herikstad
Teddybjørner
– Det som gjorde meg glad, var da jeg var på rehabilitering og mamma eller pappa kjørte meg ut til Bærums Verk der vi kjøpte is eller kanelbolle. Eller da min yngste nevø kom med teddybjørn til meg. Den fikk bli med over alt.
Maria Herikstad i uniform
– Jeg ble brått kastet inn i en ny verden, men jeg visste at mange har gått veien før, sier Maria Herikstad.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent