Maratonloper Fyrlyset 16 Maratonloperen BEH
Som heroinavhengig i 14 år vet Gunn-Monica Leier mye om hvor brutalt livet kan være. I dag er hun rusfri, frivillig på Fyrlyset og frelsessoldat. I tillegg skal hun i høst løpe sin første halvmaraton. – Det er alltid håp, sier hun.

Maratonløperen

I 14 år slepte Gunn-Monica Leier seg gatelangs på desperat jakt etter heroin. I dag løper hun langs de samme veiene, og i høst stiller frelsessoldaten på startstreken til sin første halvmaraton.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 36, 2023.
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Maratonloper Fyrlyset 12 Maratonloperen BEH
– Mestringsfølelsen over å kjenne at du klarer å bruke kroppen, selv om du har ødelagt den i så mange år, er nesten ubeskrivelig, sier Gunn-Monica.
Mamma har sett meg med sprøyta i armen og med hodet ned i søppeldunker på jakt etter panteflasker. Likevel skammet hun seg aldri over meg.
– Gunn-Monica Leier
Maratonloper Fyrlyset 02 Maratonloperen BEH
Gunn-Monica Leier har selv vært en av de rusavhengige som søker hjelp på Fyrlyset, Frelsesarmeens lavterskeltilbud for rusavhengige i Oslo. Nå er hun rusfri og hjelper andre som frivillig.
70 A6253 Maratonloperen Maratonloperen BEH
– Gi aldri opp håpet, uansett hvor mørkt det ser ut. Gud er alltid med deg, det har jeg personlig fått erfare, sier Gunn-Monica Leier.
Maratonloper Fyrlyset 13 Maratonloperen BEH
– Det er håp uansett hvor mørkt det ser ut. Selv om du ikke har familie, er det alltid noen som vil hjelpe deg, som vi her på Fyrlyset. Ber du om hjelp, er det noen som tar den hånda du strekker ut.
Maratonloper Fyrlyset 08 Maratonloperen BEH
Nå er Gunn-Monica soldat i Frelsesarmeen. – Det ble riktig for meg, sier hun.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent