Cathrine Johansen 2behy

Redningen

Cathrine Johansen ruset seg i over ti år. Hun skulle aldri inn i noe A4-liv. Nå synes hun A4 er helt topp, og er ikke i tvil om hva som ble redningen.

• Foto: Kristianne Marøy Tekst: Marit Dehli-Johannesen
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Cathrine står sammen med to andre og forbereder matservering på Stedet Sandvika. Bakker med poteter og annen mat man ikke kan skimte, ses så vidt i forgunnen på bildet. Som miljøarbeider på Stedet Sandvika sørger Cathrine (t.h.) for at alle trives. (Foto: Kristianne Marøy)
Som miljøarbeider på Stedet Sandvika sørger Cathrine (t.h.) for at alle trives. (Foto: Kristianne Marøy)
Jeg så ikke for meg et liv uten rus. Hvis jeg skulle leve et A4-liv, måtte jeg ha med rusen. Jeg følte ikke at jeg hørte til noe sted, heller ikke i livet, men jeg hadde ikke mot til å ta livet av meg.
– Cathrine Johansen
Cathrine Johansen er på fotballbanen i kampsituasjon for gatefotballen i Sandvika under NM i gatefotball på Kongsvinger i 2018. Hu tar sats for skudd. Det er to andre spillere i  bildet også, en av dem Sandvika-spiller, den andre fra et motstanderlag.
Cathrine Johansen er på fotballbanen i kampsituasjon for gatefotballen i Sandvika under NM i gatefotball på Kongsvinger i 2018. Hu tar sats for skudd. Det er to andre spillere i  bildet også, en av dem Sandvika-spiller, den andre fra et motstanderlag.
– Gatefotballen har vært redningen min, veien ut av et destruktivt liv, sier Cathrine Johansen. Denne sesongen er hun assisterende landslagstrener før VM i gatefotball. Under NM i gatefotball på Kongsvinger i 2018 fikk Cathrine en god prat med statsminister Erna Solberg. (Foto: Mette Randem)
Gatefotballspiller og -trener Cathrine Johansen står foran en grønn dør. Hun har blondt, langt hår og smiler mens hun ser inn kameraet. Hun har på seg en knall oransje dunjakke.
– Jeg takker Frelsesarmeen for alle opplevelsene jeg har fått være med på, sier Cathrine Johansen. Hun har vært med på VM i gatefotball i Chile og gått til toppen av Kilimanjaro sammen med andre som vil ha et rusfritt liv. (Foto: Kristianne Marøy)
– Er det noe folk som har det vanskelig trenger, så er det trygghet og omsorg. Jeg vil være til stede, lytte og dele.
– Cathrine Johansen, miljøarbeider på Stedet Sandvika

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent