Kvinne stirrer ut av vinduet i et røykfylt rom.
ILLEGALE RUSMIDLER: – Vi har hatt en informasjonskampanje om cannabis, det kan hende det kommer nye, sier Øyvind Giæver i Helsedirektoratet. Han mener det er mange hensyn å ta og frykter store, statlige kampanjer også kan bidra til å skape inntrykk av at «alle andre» bruker illegale rusmidler. • Foto: Tobias Tullius / Unsplash

Snakk med barnet ditt om rus

Medieoppslagene om ungdoms rusbruk kan være skremmende lesning for foreldre. Men hvor mye ruser ungdom seg egentlig, og hvilke forebyggende tiltak vet vi fungerer?

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Stine Frimann / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 33, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Smilende kvinne sitter ute på en benk. Natur bak.
VIL PASSE INN: – Ungdom vil gjerne være som de andre. Hvis de får inntrykk av at alle andre enn dem bruker kokain eller cannabis, kan de lett tenke at da må de også gjøre det, sier Anne Line Bretteville-Jensen.
Lystgass kan over tid gi lammelser, som ikke alltid er reversible.
– Sturla K. Naas Johansen, informasjonsansvarlig i RUSinfo
Tom boks med påskriften "fastgas" ligger slengt på bakken, under et tre.
REST ETTER FEST: Trenden med å ruse seg på lystgass, har fått mye oppmerksomhet i det siste. Slike tomme beholdere har blitt et vanlig syn rundt i parkene i Oslo.
Det er fint å være tydelig, jeg tenker man kan ha klare innetider og si at det ikke er greit at barnet drikker før det er 18 år.
– Sturla K. Naas Johansen, informasjonsansvarlig i RUSinfo
Glass med pils. En hånd som holder det. Sitter på barkrakk.
PILS MINDRE POP: Unges alkoholforbruk har sunket markant siden rundt år 2000. Men de som drikker mest, er også de som klart oftest bruker andre rusmidler.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut annen hver uke.

Bli abonnent