Veien ut av fattigdom


De lange matkøene utenfor Frelsesarmeen har vakt oppsikt. Forskningsrapporten «Fattigdom i velferdsstaten» forteller mer om hvem det er som står i matkøene. Mange prøver iherdig å komme seg ut av køen. Det er krevende.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 19, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Elin Herikstad beh Veien Ut Av Fattigdom
– Det blir feil hvis Nav fastslår at en familie egentlig trenger mer hjelp enn det de har tilbudt, men ikke innvilger det, og i stedet henviser familien til Frelsesarmeen, sier Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen.
Eyfinn N0 A0882 Veien Ut Av Fattigdom
Det er mye mat som skal hentes og pakkes. Korpsleder Eyfinn Joensen merker godt at behovet for mat er større. Trenden er tydelig mange steder i landet: Køene til matutdelingene på Frelsesarmeen har blitt mye lengre.
Tone Fløtten
– Vi bør diskutere om det offentlige gjør nok for å sikre folk økonomisk trygghet i en krisetid, sier Tone Fløtten, daglig leder i Forskningsstiftelsen FAFO.
Eyfinnn julegrytefest Veien Ut Av Fattigdom
Frelsesarmeen er helt avhengig av frivillige som står grytevakt. Bildet er fra «grytefesten», som er en takk til alle som bidro som grytevakter i fjor. – Uten de frivillige hadde vi ikke kunnet hjelpe så mange, sier Siv Joensen.
– Vi ser de som bare ikke har nok penger å leve for, selv om de snur på hver krone.
– Siv Joensen leder for Frelsesarmeen i Sarpsborg
Siv N0 A5654 Veien Ut Av Fattigdom
Frelsesarmeen i Sarpsborg deltok i FAFO-undersøkel- sen «Fattigdom i velferdsstaten». – Vi kan ikke gjøre det Nav kan gjøre; sende sultne mennesker hjem. Men vi er veldig tydelige på at de lange matkøene viser en ansvarsfraskrivelse fra Navs side, sier Siv Joensen, leder for Frelsesarmeen i Sarpsborg.

Med din støtte kan vi hjelpe flere

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?