Salvation Army General Brian Peddle signs WHO Vaccine petition

Frelsesarmeens verdensleder for rettferdig fordeling av vaksiner

General Brian Peddle er blant flere internasjonale ledere som har undertegnet WHOs opprop om rettferdig fordeling av covid-19-vaksiner.

• Foto: The Salvation Army/IHQ
Sist oppdatert:

Frelsesarmeens verdensleder signerte erklæringen den 2. mars, og han takker Gud for vaksinen som han beskriver som et bønnesvar.

– Vi vet at ikke alle land har tilgang til vaksinen, ennå. Utfordringer med kostnader og logistikk må fremdeles overvinnes. Og vi fortsetter å be for en rettferdig fordeling av vaksiner over hele verden, legger Peddle til.

Oppropet ble lansert etter en kunngjøring 18. januar av Verdens helseorganisasjons (WHO) generaldirektør dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Han uttrykte at verden er på randen av et katastrofalt moralsk nederlag – og prisen for dette nederlaget betales med livene til menneskene i verdens fattigste land.

Frelsesarmeen støtter WHOs oppfordring til at alle regjeringer skal samarbeide i solidaritet – og med de beste intensjoner – for å sikre at vaksinering av helsearbeidere og eldre er i gang i alle land, innen de første 100 dagene av 2021.

Enkeltpersoner oppfordres også til å signere oppropet.

Erklæringen vil bli sendt til land og bedrifter for å sikre at covid-19-vaksiner distribueres til alle land innen 7. april, som er Verdens helsedag. Dette gjøres som et symbol på håpet om å overvinne pandemien og også forskjellene som er årsaken til de globale helseutfordringene.

Godkjenningen av WHOs vaksineerklæring sammenfaller med publiseringen av Frelsesarmeens nye helsemateriell som lages på mer enn et dusin språk. Det er i tillegg laget en videohilsen fra Brian og Rosalie Peddle – se video nederst i artikkelen.

Vi oppfordrer deg på det sterkeste til å ta vaksinen når den blir tilgjengelig i ditt land.
– Frelsesarmeens verdensleder, general Brian Peddle

Verdenslederne reflekterer over hvordan covid-19 kan overvinnes sammen, og de oppfordrer alle venner og salvasjonister til å vaksinere seg etterhvert som vaksinene blir tilgjengelige der man bor.

– Sammen har vi løftet hverandre, fortsetter generalen.

– Sammen har vi bedt.

– Sammen har vi endret atferd for å redusere spredningen av viruset. Vi har vasket hendene våre, holdt avstand og brukt munnbind.

– Nå er det ett nytt tiltak vi alle kan gjøre, for å beskytte hverandre, sier Rosalie: Vi kan ta vaksinen!

– Vi er takknemlige til Gud for måten vitenskapsmenn og forskere har jobbet for å utvikle disse vaksinene, legger hun til. De er trygge. De er grundig testet. Og de gir beskyttelse mot viruset.

– Vi oppfordrer deg på det sterkeste til å ta vaksinen når den blir tilgjengelig i ditt land. Vi tror at det å ta vaksinen er en måte for oss alle å vise kjærlighet til hverandre og holde hverandre trygge. Slik kan vi bekjempe covid-19 sammen, avslutter general Brian Peddle.

Saken er publisert på www.salvationarmy.org 3. mars 2021 og er oversatt. Foto: The Salvation Army/IHQ
Les mer om Frelsesarmeens verdensvide arbeid under koronapandemien på www.salvationarmy.org


RELATERTE SAKER