Foto: Mann med svart T-skjorte og caps står foran et lerret. Bak på veggen henger et kors og Frelsesarmeens krone. I salen sitter flest barn, men også noen foreldre.
SOMMERFESTIVAL: Sammen i sør i Kristiansand strekker seg fra 29. juli til 4. august. – Vi begynte å planlegge Sammen i sør 2024 allerede før Sammen i sør 2022 var ferdig! Det er en pågående prosess, selv om det selvfølgelig drar seg til når vi runder nyttår, sier Sverre Petter Alvsåker, major/administrasjonsansvarlig, Frelsesarmeen Vestre divisjon. Her taler han på et av barnemøtene i 2022.

Klar for én uke med åndelig påfyll?

For tredje gang arrangeres Sammen i sør i Kristiansand. Fra mandag 29. juli blir det forkynnelse, konserter, lovsang og undervisning i sju dager hos Frelsesarmeen. Nå "hermer" de i nord.

• Foto: Hanne Rebecca Nilsen / Tekst: Gro Matland Nevstad
Sist oppdatert:
Foto: Stort partytelt i plast oppslått. Bak står et stort gult sjø hus i tre etasjer. Det er gammelt. Foran teltet står det en motorsykkel parkert.
HUSER MANGE: Det er planlagt telt ved vannkanten i år også med utsikt over sjøen.
I 2022 var det noen som hørte sang og musikk over til den andre siden av fjorden. Det førte til deltakelse på møte og videre som frivillige for Frelsesarmeen i Kristiansand.
– Sverre Petter Alvsåker, major/administrasjonsansvarlig, Frelsesarmeen Vestre divisjon
Foto: Asfaltert bakke opp til et bygg i brunt med Frelsesarmeens logo på og et flagg som vaier i vinden. Noen mennesker på vei ned mot bakken.
KICK OFF: Her i Marviksveien 122 starter Sammen i sør 2024 med en mer uformell grillkveld den 29. juli hvor alle er velkomne.
Plakat: Program for Sammen i sør 2024.
Foto: En rekke mennesker sitter inne i et telt. Et kor synger på Scenen. På en skjerm står det Sammen i Sør 2022.
POPULÆRT TELT: Teltet som ble brukt for første gang i 2022 har kapasitet til 300 stykker. Det meldes at det var nesten fullt på flere av møtene.
Her kan alle komme! Vi har faktisk hatt folk innom fra alle divisjoner i Norge, Island og Færøyene!
– Sverre Petter Alvsåker, major/administrasjonsansvarlig, Frelsesarmeen Vestre divisjon
Foto: Mann med svart jake og grå caps står utendørs foran en grønn plen med bladrike trær i bakgrunnen. Han smiler bredt mot fotografen.
FLASKET OPP MED FRELSESARMEEN: Sverre Petter Alvsåker har vært offiser i Frelsesarmeen i 23 år nå. Siden 1. august 2021 har han vært major/administrasjonsansvarlig i Vestre divisjon. Han elsker å stelle i stand til «sommerfest».
Foto. Fem barn i alderen fire til fjorten hopper på en rød, diger madrass. I bakgrunnen ser man telt, sjø og et gammelt sjøhus.
HOPPEPARADIS: Med sjøen et steinkast unna, og en enorm oppblåsbar «madrass» å boltre seg på, får barna som deltar på Sammen i sør lett ut energien om den bygger seg opp når de sitter stille under møtene. Men her kan de også drive på med mange andre aktiviteter.
Foto: Gul garasje i mur med logo og skilt fra Frelsesarmeen. Her står det SAMMs garasje.
GIR GASS: I månedsskiftet juli/august er det i Kristiansand det skjer – for liten og for stor.

RELATERTE SAKER