Gatefotball Jeløy August 2020

Gatefotball-avtale signert i Arendal

Arendal kommune, Frelsesarmeens Gatefotball og Arendal korps signerte samarbeidsavtale i Arendal fredag 18. desember.

Sist oppdatert:

Gatefotballen er et tiltak innen Frelsesarmeens rusomsorg. Det har røtter tilbake til 1979, da det ble arrangert en «FA-cup» (FA som forkortelse for Frelsesarmeen) Arendal. Fra 1980-tallet har gatefotballen vært en del av Frelsesarmeens rusomsorg. I dag har Frelsesarmeens Gatefotball etablert omlag 25 lokale klubber, spredd over hele landet. Selv i «korona-året» 2020 er det blitt etablert nye klubber. Klubbene er delt inn i fem soner, forteller Rune Isegran, som er prosjektleder for Frelsesarmeens Gatefotball.

NM i 2019

I 2015 etablerte Arendal kommune gatefotball som et aktivitetstilbud innen ettervern. Irene Dahlen Olsen, avdelingsleder for psykisk helse og rus-arbeid i Arendal kommune, kan fortelle at et fjernsynsprogram om gatefotball var det som ga støtet til at kommunen tok opp dette. Både NAV og Kirkens Bymisjon har bidratt til samarbeidet, sammen med Arendal Fotball. Sistnevnte har skaffet gatefotballen spillerdraktene deres. I 2019 ble Frelsesarmeens NM i gatefotball arrangert i Arendal. Da var Arendal Gatefotball medarrangør.

Rune Kari og irene skjærer opp bløtkake
En god avtale må feires med kaffe og kake. Fra venstre: Prosjektleder Rune Isegran i Frelsesarmeens Gatefotball, korpsleder Kari Tellefsen i Frelsesarmeen Arendal korps og avdelingsleder Irene Dahlen Olsen, Arendal kommune (Foto: Nils-Petter Enstad).

Tommy Hammergren, som er ansatt som leder for sone Sør i Frelsesarmeens Gatefotball, har en fortid som rusmisbruker, men kom ut av dette for snart 20 år siden. Han har tidligere vært både trener, spilt på landslaget til gatefotballen.

Homeless World Cup

Gatefotball er et internasjonalt fenomen og Frelsesarmeen i Norge er offisiell samarbeidspartner med «Homeless World Cup», kan Rune Isegran fortelle, og legger til at gatefotball spilles i et sted mellom 70 og 80 land. Det er Frelsesarmeen som er ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball, som årlig deltar på VM I Gatefotball.

Samarbeidsavtalen gjelder fra 1. januar 2021, og skal evalueres årlig.

Nils-Petter Enstad


RELATERTE SAKER