
Åpenhetsloven setter nye krav til informasjon
Alle som vil kan heretter be Frelsesarmeen skriftlig informere dem om hvordan organisasjonen håndterer negative konsekvenser knyttet til grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
Den nye åpenhetsloven ble innført 1. juli 2022, og tas godt imot i Frelsesarmeen.
– Åpenhet er et grunnleggende prinsipp for alt vi gjør, og dette er en lov vi ønsker velkommen. Frelsesarmeen bidro aktivt til lovarbeidet ved å sende inn høringssvar og vi er godt fornøyde med resultatet, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.
I tråd med policy og praksis
Det er større virksomheter som er hjemmehørende i Norge, og som tilbyr varer og tjenester i eller utenfor Norge, som omfattes av den nye loven om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven).
Frelsesarmeens aktiviteter som er relevante for denne tematikken er Fair Trade-selskapet Others og arbeidet med anti-trafficking, samt de to bilvask-enhetene Såpa i Oslo og Tønsberg.
- Formålet med åpenhetsloven er i tråd med innkjøpspolicyen og leverandørpraksisen vi allerede har på plass. Vi jobber dessuten bredt og godt med bærekraft, og har satt oss som mål å bli miljøsertifisert. Derfor mener vi at utgangspunktet vårt er godt for å tilpasse oss den nye loven, sier Smith-Solevåg.
Henvendelser om slik informasjon skal skje via e-post til post@frelsesarmeen.no. Relevante fagpersoner vil deretter kobles på henvendelser som kommer inn, avhengig av hva spørsmålet gjelder.
Innføres i to trinn
Innføringen av åpenhetsloven skjer i to trinn.
Først innføres et krav om å informere til alle som ber om det fra 1. juli 2022. På Frelsesarmeen.no finnes derfor nå nettsiden Risiko- og aksomhetsvurderinger, der det informeres om åpenhetsloven og hvordan Frelsesarmeen kan kontaktes for denne type informasjon. Lenke til denne siden finnes nederst på alle nettsider under frelsesarmeen.no.
Trinn to er å utarbeide aktsomhetsvurderinger, som skal være klare til 30. juni 2023. Frelsesarmeen har etablert et team som jobber med dette.
RELATERTE SAKER
-
Støtt din hjertesak – herfra til evigheten
Din død trenger ikke bety slutten på dine gode gjerninger. Tvert imot. Det er dessuten mulig å legge inn egne føringer ved å øremerke testamentariske gaver til din hjertesak.
-
De livsviktige fellesskapene for folk
Ensomme har i snitt dårligere helse og lever kortere. Men hvordan skaper man fellesskap der alle kan føle at de hører til? Frelsesarmeen jobber stadig med å finne nye løsninger på det.
-
Slår helsealarm: Folk får ikke sove og har mindre fremtidstro
Folk som nå sliter med å få endene til å møtes sover mindre, er mer ensomme og har mindre tro på fremtiden.