Barn skal være varme
Så enkelt. Så opplagt. Men langt fra realiteten for alle barn, heller ikke i et av verdens rikeste land. Nå vil Pierre Robert hjelpe Frelsesarmeen å hjelpe.
I Norge vokser over 100 000 barn opp i familier med vedvarende lav inntekt i følge Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet (Bufdir). Frelsesarmeen møter mange av disse familiene og barna gjennom sitt utstrakte arbeid over hele landet.
For å gi barn som trenger det varmt ulltøy, har Pierre Robert derfor innledet et samarbeid med Frelsesarmeen. I høst donerer de ett ullplagg for hvert solgte ullsett til barn. Plaggene vil utgjøre et bredt utvalg på tvers av Pierre Roberts ullsortiment, og vil gå til lavinntektsfamilier med behov for litt ekstra støtte.
Norge har generelt sett høy levestandard, og som fattig i Norge vil man kanskje ha en høyere inntekt enn fattige i mange andre land. Likevel kan opplevelsen av fattigdom være stor, og gi betydelige konsekvenser for barnets livskvalitet og helse. Å måtte avstå fra aktiviteter som «alle andre» er med på; bursdager, klasseturer og fotballturneringer, fordi man ikke har råd, er sårt.
Gode vinterklær med ull innerst er en forutsetning for å kunne delta i utelek i barnehagen, bli med på klassetur, og være med på fritidsaktiviteter utendørs. Barn har rett til å føle fellesskap. Vi ønsker derfor å bidra til at flere barn har varme ullklær når vinteren kommer.
Ullklær kan være en typisk luksus som mange av familiene ikke kan ta seg råd til med sin anstrengte og vanskelige økonomi.– Elin Westby Herikstad, Frelsesarmeen
Gjennom Frelsesarmeens arbeid i over 100 lokalsamfunn i Norge, møter vi mange barnefamilier som trenger ulike former for hjelp. Det kan være samtaler, råd og veiledning om familiens behov og livssituasjon. Det kan være mat, klær og utstyr, eller det kan være nettverk og fellesskap.
I denne artikkelen fra vårt ukemagasin, Krigsropet, kan du lese mer om hvordan Frelsesarmeen i Drammen hjelper familier å tak i mange ulike utfordringer.
RELATERTE SAKER
-
Holder liv i fars tradisjon med Julegryta
– Han måtte ha den 1000-lappen til Frelsesarmeen hver jul, sier Gerd Johanne Kjærstad (83). Snaut to år er gått siden hennes livsledsager døde, men den lilla seddelen "hans" havner fortsatt i Julegryta.
-
Egil fikk dronningen på sengekanten
– Det er trygt og godt at dere finnes, sa H.M. Dronning Sonja da hun besøkte Frelsesarmeens gatehospital på vei inn i juleferien.
-
Ønsketreet oppfyller 50 % flere drømmer i år
I fjor satte Oslo City ut et stort juletre pyntet med ønsker fra barn hos Frelsesarmeen på Grønland. Det kom inn 100 gaver. Denne høytiden har antallet økt med 50. Minst. Og foreldre gråter av glede.