Saw wunna ljps MBFD Fz Y unsplash

Gir mat, medisiner og omsorg

Vanlige folks lommebøker er hardt rammet av den politiske krisen som fulgte kuppet tidligere i år, meldte NTB i juni. Frelsesarmeen er til stede med mat, medisiner og omsorg.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Militæret i Myanmar tok 1. februar makten gjennom et statskupp, og landets sivile leder Aung San Suu Kyi ble satt i husarrest. Mens rettssaken mot henne pågår i hovedstaden Yangon, sliter vanlige folk med å kjøpe mat som følge av en prisgalopp, meldte NTB i juni. Mange har mistet jobben, bensinprisene har skutt i været, fabrikker har stengt, og millioner av mennesker vil de neste månedene til å gå sultne i følge FNs matvareprogram.

Mye av protestene mot hærens inngripen har vært fredelig, men det har også kommet til sivil ulydighet og vold, spesielt i Yangon, Mandalay og i den administrative hovedstaden Nay Pyi Taw.

Frelsesarmeen bidrar med mat, medisiner og omsorg

Frelsesarmeen har opprettholdt sin virksomhet gjennom krisen, og bidrar med mat, medisiner og omsorg. De har identifisert de nordlige distriktene Kalay og Tamu som spesielt utsatte, og der deles det ut matkasser med Dhal, ris og olje til matlaging. Førstehjelpsutstyr som bandasjer og febernedsettende vil også bli distribuert, så vel som ansiktsmasker og håndsprit for å bekjempe Covid-19.

En lignende arbeid vil også utføres i sør- og sentraldistriktene, inkludert Matupi. Her prioriterer Frelsesarmeen sårbare grupper som eldre og enslige forsørgere.

Psykososial støtte tilbys gjennom et besøksprogram med frelsesoffiserer og opplærte frivillige. Mange har bevitnet ekstrem vold, bombeeksplosjoner eller at de på annen måte har vært i truende situasjoner. Mange berørte har ikke kunnet få utløp for sine følelsesmessige reaksjoner eller dele sorgen over dem de har mistet under denne sammensatte og langtrukne unntakstilstanden.

Kilde: International News Release, The Salvation Army International Headquarters.

Photo by Saw Wunna on Unsplash