
Gir mat, medisiner og omsorg
Vanlige folks lommebøker er hardt rammet av den politiske krisen som fulgte kuppet tidligere i år, meldte NTB i juni. Frelsesarmeen er til stede med mat, medisiner og omsorg.
Militæret i Myanmar tok 1. februar makten gjennom et statskupp, og landets sivile leder Aung San Suu Kyi ble satt i husarrest. Mens rettssaken mot henne pågår i hovedstaden Yangon, sliter vanlige folk med å kjøpe mat som følge av en prisgalopp, meldte NTB i juni. Mange har mistet jobben, bensinprisene har skutt i været, fabrikker har stengt, og millioner av mennesker vil de neste månedene til å gå sultne i følge FNs matvareprogram.
Mye av protestene mot hærens inngripen har vært fredelig, men det har også kommet til sivil ulydighet og vold, spesielt i Yangon, Mandalay og i den administrative hovedstaden Nay Pyi Taw.
Frelsesarmeen bidrar med mat, medisiner og omsorg
Frelsesarmeen har opprettholdt sin virksomhet gjennom krisen, og bidrar med mat, medisiner og omsorg. De har identifisert de nordlige distriktene Kalay og Tamu som spesielt utsatte, og der deles det ut matkasser med Dhal, ris og olje til matlaging. Førstehjelpsutstyr som bandasjer og febernedsettende vil også bli distribuert, så vel som ansiktsmasker og håndsprit for å bekjempe Covid-19.
En lignende arbeid vil også utføres i sør- og sentraldistriktene, inkludert Matupi. Her prioriterer Frelsesarmeen sårbare grupper som eldre og enslige forsørgere.
Psykososial støtte tilbys gjennom et besøksprogram med frelsesoffiserer og opplærte frivillige. Mange har bevitnet ekstrem vold, bombeeksplosjoner eller at de på annen måte har vært i truende situasjoner. Mange berørte har ikke kunnet få utløp for sine følelsesmessige reaksjoner eller dele sorgen over dem de har mistet under denne sammensatte og langtrukne unntakstilstanden.
Kilde: International News Release, The Salvation Army International Headquarters.
RELATERTE SAKER
-
Dugnad på pinner
I 2014 gikk Familien og Frelsesarmeen ut med en felles oppfordring om å strikke varme sokker til dem som trengte det. Snart 10 år og 100 000 sokker senere er strikkegleden fortsatt stor. Det samme er behovet for sokker som varmer.
-
Dukker med sjel
Dukken Stuart er en litt tøysete 11-åring, mens dukken Cornelia er en rolig tenåring. Begge holder til på Frelsesarmeen i Bergen, der dukketeateret når ut til folk med det gode budskapet på en ny, varm og morsom måte.
-
Med hjerte for de utstøtte
Arve Bang (73) er pensjonert lege, men arbeider i halv stilling på Frelsesarmeens Gatehospital på Garnes nord for Bergen. – Her behandler vi rusmisbrukere som folk flest, sier legen.