Fyrlyset oppsøkende tjeneste 39beh2

Den som leter finner

Sammen kan vi gi styrke for dagen i dag og håp for dagene som kommer til mennesker som sliter.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

På små og store steder over hele landet driver Frelsesarmeen lavterskel tilbud til mennesker som sliter. Det dreier seg om mat- og klesutdeling, felleskap og aktivitet, rådgivning og hjelp med søknader, og i enkelt tilfeller livreddende førstehjelp. De som kommer til oss er rusavhengige, fattige barnefamilier, ensomme eldre og andre som trenger hjelp. Med din støtte kan vi hjelpe enda flere.

Her kan du bli fast giver.

Finner de som ikke finner oss.

I storbyene kan det være vanskelig å finne fram til ulike hjelpetilbud og derfor nøyer vi oss ikke med bare å hjelpe de som kommer til oss, vi driver også en oppsøkende tjeneste. To kvelder i uka går et team ut fra Fyrlyset, Frelsesarmeen kontaktsenter i Oslo, for å lete.

De ser etter de som ingen leter etter, de som ofte blir oversett, avskrevet eller glemt. Madeleine og Gabi ser etter mennesker som trenger å bli sett, som trenger en hverdagslig håndsrekning, en varm kopp kaffe, en matpakke, akutt helsehjelp, eller kanskje en vennlig veiledning til hvor de kan finne mer hjelp og verdighet.

Frelsesarmeens oppsøkende tjeneste er spesielt gode på å være fleksible, sier leder og sosionom, Eva Thømt. – Vi kan snu oss rundt fort og handle. Ingen ting er umulig for oss. Vi vil være synlig til stede og hele tiden ha fokus på det vi ser. Slik er det å jobbe med mennesker i krise, understreker hun.

Gjennom din gave ser du de som trenger å bli sett. Du gir hjelp til mange som trenger å bli hjulpet.

Takk for at du ser!

Hjelp oss å finne de som trenger en håndsrekning.

Hvor ofte vil du gi?
Hvor mye vil du gi?