Drivkreftene som gir barn og familier gode liv
Årets store barne- og familievernkonferanse bød på faglig påfyll og stolthet – på dagsorden var tematikken «drivkraft».
Torsdag 19. oktober ankom ulike barn- og familievernenheter Templet i Oslo. Hit kom en rekke dyktige foredragsholdere, som formidlet sine erfaringer og tanker omkring årets tema: «Drivkraft».
Dagen bød på en rekke inspirerende opplevelser. Blant annet holdt Alexander Skadberg et foredrag om forskjellen hver og en kan gjøre for unge som sliter. I tillegg fortalte han sin egen sterke historie om hvordan man kan bryte ut av et problembarn-mønster, og hvor han har full tro på at åpenhet kan redde liv.
Kari Killén påpekte at «barndommen varer i generasjoner» og trakk spesielt frem betydningen av ansattes refleksive kompetanse; «Hva skjer med meg i møtet med dette barnet, denne familien denne mammaen?» Hun pekte på betydningen av veiledning og faglig utvikling for å holde ut. I en alder av 89 år delte hun sin faglige reise og drivkraft gjennom mange årtier.
En av Norges tidligste beste håndballspillere og daglig leder av Fearless Heart, Anja Hammerseng-Edin, dro salen gjennom et inspirerende foredrag omkring fokus, drivkraft og motivasjon.
Det ble holdt flere spennende foredrag, med Marta Maria Espeseth, forskningsleder i Frelsesarmeen, som snakket om Frelsesarmeens verdier som drivkraft. Tone Ødegaard avsluttet dagen med å samkjøre et tre-stemt kort av hele forsamlingen med sangen «Lean on me.»
Innslagene ble krydret med flotte musikkinnslag, fra vårt eget
interne kor fra forebyggende enhet og Yngvil Maria Dybvik som med sin
første singel «Ingenmannsland» gikk rett inn på P1 sine lister.
Denne sangen er også benyttet i Fosterhjemspodden. I tillegg fikk vi oppleve en «Norge rundt»-inspirert video fra våre fagfolk i felt på de ulike arbeidssteder rundt omkring i landet, som bød på en god dose med latter.
Samhold og fellesskap
– Målet for dagen var å skape samhold og fellesskap på tvers av enheter, og kjenne på yrkesstolthet over vår arbeidsplass, forteller faglig leder i Frelsesarmeens barne- og familievern Sissel Sæther.
Hun vektlegger at til sammen utgjør alle ansatte og frivillige i Frelsesarmeens barne- og familievern en stor forskjell hver eneste dag for alle barn, ungdommer og familier.
– Alle våre ansatte arbeider daglig for å sikre en god utvikling, trygghet og gode relasjoner som kan hjelpe barn og familier over tid. Dette er et møysommelig og langtekkelig arbeid, som krever solid fagkompetanse, tålmodighet og mye omsorg. I dette arbeidet møter vi naturlig nok på mange komplekse utfordringer, og det kan være utfordrende å se framgangen her og nå.
Årets tematikk «drivkraft», er dermed ikke tilfeldig valgt.
– Det gjelder å holde fokus, og jobbe med egen tilstedeværelse og
motivasjon, for igjen å kunne være den trygge havnen og stå stødig i
utfordringer døgnet rundt. Vi trenger ansatte med drivkraft for å løse
oppgavene og oppdraget, sier Sæther og legger til:
– Årets konferanse ble akkurat slik vi ønsket, hvor vi fikk en
anledning til å anerkjenne vår egen innsats, vårt engasjement og
drivkraft. Jeg er glad og stolt over innholdet i denne konferansen. Vi
har så mange dyktige fagfolk, av og til må vi stoppe opp litt og
anerkjenne at vi får til så utrolig mye bra sammen. Jeg håper denne
konferansen bidro til dette for alle som deltok.
Hun ønsker å takke de mange gode kreftene internt som har bidratt til årets konferanse.
– Dette har vi fått til takket være en solid gjeng som har ordnet og fikset en rekke oppgaver knyttet til denne konferansen. Nå er konferansen vel gjennomført, og vi gleder oss til neste konferanse når den tid kommer, avslutter Sæther med et smil.
RELATERTE SAKER
-
68 lag deltar i Homeless World Cup sommeren 2025
Frelsesarmeen har fått i oppdrag å arrangere mesterskapet i Oslo. Det er et arrangement vi ser fram til med store forventninger og vi gleder oss til å ta imot spillere fra hele verden.
-
En oppskrift på omsorg
– Det er gull når sånne gode støttespillere som dere kan strikke varmt ulltøy til barn, sier Ida Sollien Kjeldal, avdelingsleder i Familiebosatt. I jobben sin møter hun barnefamilier som fryser store deler av året. Nylig fikk hun overrakt mange hjemmestrikkede plagg fra flittige fingre på Teisen Omsorg+.
-
Hjelper foreldre med å mestre hverdagen
Familiekonsulenten i Teisentoppen barnehage møter mange som sliter med å få endene til å møtes. Ofte forteller de lite om hvordan de har det til Gudrun Jansson, men gleden er lett å se når hun kan hjelpe dem med for eksempel gratis klær til barna.