En helg med mer enn bare fotball
NM i gatefotball er over for denne gang, og deltakerne dro slitne og stolte hjem etter en vellykket helg.
– Så mange fornøyde, slitne, takknemlige og stolte ansikter på så kort tid – kan jeg ikke huske å ha opplevd, sier en meget fornøyd Rune Isegran, leder for Frelsesarmeens gatefotball og landslagstrener.
Isegran vet hva han snakker om. Han har vært primus motor for gatefotball i Frelsesarmeen i Norge siden 2005.
– At man opplever dette sammen med noen – som en del av et lag eller en gruppe – som skal reise hjem sammen, med samme klubbnavn på ryggen, og med felles mestring i bagen – det vet jeg setter spor for livet!
Ekte kamper
Gatefotballen er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern gjennom fellesskap og aktivitet. Hvis et tilbud som dette gjør at en rusavhengig ikke får tilbakefall, betyr det ikke bare alt for den enkelte, det har også enorme positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.
For mange er eller har livet utenfor fotballbanen ofte vært en annen kamp enn den de utkjemper på fotballbanen.
Noen av deltakerne blir fulgt hele veien fra de er i aktiv rus til de lever rusfrie liv i full jobb med egen bolig, familie og venner. Andre får liv med mindre rus i våre tiltak og aktiviteter, eller omsorg akkurat der de er i sine liv.
RELATERTE SAKER
-
VM i gatefotball: Skal forsvare Norges ære i Seoul
– Det å representere landet sitt i et VM, og stå på banen med flagget på brystet og synge nasjonalsangen, det er så utrolig stort, sier trener Cathrine Johansen. Frelsesarmeens gatefotball ble hennes redning.
-
Nordmenn tror ikke på økonomisk vendepunkt
Hver fjerde nordmann mener de vil få dårligere råd det neste halve året. Det viser Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for tredje kvartal.
-
Den livreddende gaven fra Liv
Frelsesarmeen mottok over fem millioner i arv fra Egersund-kvinnen Liv Kjos-Hanssen, øremerket Gatehospitalet i Oslo. Hvorfor ønsket hun å hjelpe en sårbar gruppe 50 mil hjemmefra?