Brian Peddle

– Frelsesarmeen fordømmer enhver form for rasisme

Frelsesarmeens verdensleder, Brian Peddle, uttaler seg etter hendelsen hvor George Floyd, tidligere ansatt i Frelsesarmeen i Minneapolis, døde tragisk under en arrestasjon.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

På sosiale medier flommer det over av støtteerklæringer og demonstrasjoner etter at en afroamerikansk mann i Minneapolis i USA, George Floyd, ble arrestert av fire politimenn og døde som følgene av den harde behandlingen 25. mai.

Også Frelsesarmeens verdensleder, Brian Peddle, har blitt dypt opprørt. På sin Facebook-side skriver han:

– Frelsesarmeen fordømmer enhver form for rasisme!

– Fra de 131 landene vi arbeider, møter vi både urettferdighet, ulikhet, kjønnsdiskriminering og en lang rekke andre sosiale utfordringer som gjør at folk sier «jeg får ikke puste». Mens denne uttalelsen er knyttet til USA, kan du hvis du lytter etter høre både rohingaene, migranter, flyktninger og asylsøkere. Du kan høre det fra covid-19-ofre uten tilgang på pustemasker og som opplever å puste som umulig. Livet er ikke rettferdig for alle.

Han henviser videre til Frelsesarmeens grunnlegger William Booths kjente tale «I will fight» og parafraserer:

– Jeg vil kjempe mot rasisme, jeg vil kjempe til siste slutt!

I sin post på Facebook oppfordrer han Frelsesarmeen til å stå sammen i å fordømme rasisme, og til å lese den internasjonale uttalelsen som ble laget om emnet i 2017.

– Som Frelsesarmeens general ber jeg alle salvasjonister om å lese vår internasjonale uttalelse om rasisme. Selv om den er skrevet som en veiledning, vil jeg framlegge de bibelske prinsippene nevnt der som helt udiskutable. «I hans bilde» (fra Bibelen, journ.anm.) er like anvendelig om hele menneskeheten.

Han sier også:

– Hvis det er på sin plass for noen endre sitt syn, så vend om. Hvis vi sammen kan reise oss for å være lys i mørke, la oss gjøre det!

Hele innlegget fra 30. mai 2020, kan du lese her.

Frelsesarmeen forplikter seg til å bekjempe rasisme overalt den erfares og vil gi uttrykk for vår motstand i samfunnet uansett hvor vi møter den.
– Fra Frelsesarmeens internasjonale uttalelse om rasisme (2017)

Også Frelsesarmeens leder for territoriet USA sør, Willis Howell, har uttalt seg om uretten som er begått.

To bilder postet på Facebook av salvasjonister om George Floyd
To bilder postet på Facebook av salvasjonister om George Floyd
Flere har postet bilder på Facebook til støtte for George Floyd og mot rasisme på Facebook. George Floyd var tidligere ansatt på Harbor Light Center i Minneapolis, som drives av Frelsesarmeen.