Frelsesarmeen mottok vann under korona

Gir bort vann i krisetider

Da Frelsesarmeen fikk akutt behov for vann, var ikke Grans vonde å be.

• Foto: Marianne Groven
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

På grunn av koronautfordringene ble Frelsesarmeen helt tomme for vannflasker til sitt gatenære arbeid i Oslo. De måtte til Sandefjord for å få hjelp.

– Jeg var i dialog med flere bryggerier i Norge, men først da jeg fikk kontakt med administrerende direktør i REMA 1000, Trond Bentestuen og administrerende direktør i Grans Bryggerier, Morten Gran, ble det fortgang i sakene, forteller Marianne Groven i kommunikasjonsavdelingen i Frelsesarmeen.

Akutt behov

Frelsesarmeens rusomsorg hjelper mennesker med rusproblemer, mange med vonde livserfaringer og langvarig rusbruk. Hos Frelsesarmeen får de tilbud om en varm dusj, rene klær, mat og omsorg.

– Vi deler blant annet ut mat og vann til vanskeligstilte. Da vi fikk et akutt behov for vann på grunn av koronakrisen, måtte vi kaste oss rundt. Det endte med en felles dugnad der Grans Bryggerier og REMA 1000 ga 1700 vannflasker til Frelsesarmeens sosiale arbeid. En utrolig flott og viktig støtte i en utfordrende tid, sier Marianne Groven.

Egne budbiler

Morten Gran var ikke i tvil om at de skulle hjelpe da han fikk forespørselen.

– Det er veldig hyggelig å kunne hjelpe i disse krisetider, sier han.

Frelsesarmeens eget lille budbilselskap «De ti bud» ble med for å hente vannflaskene i Sandefjord. De ansatte, som tidligere har hatt problemer knyttet til rus, har gjennom dette budfirmaet fått en meningsfylt og viktig jobb.

Offiser Karla Norbakken og Marianne Groven står bak på lasteplanet med en pall med vannflasker
Frelsesarmeen er takknemlig for 1700 vannflasker til å dele ut under koronakrisen.