Voksen kvinne med langt, lyst hår holder Frelsesarmeens julehefte i hendene. I bakgrunnen et lite juletre med pynt og organisasjonens logo.
I ORDETS TJENESTE: I år er det 33. året Hilde Dagfinrud Valen er med på å produsere Juleheftet fra Frelsesarmeen, for hun jobbet både som journalist og redaksjonssekretær i Krigsropet før hun ble sjefredaktør i 2004. – Det betyr jo at dette er en veldig spennende og meningsfull jobb, der det alltid er noe nytt å hente og noe viktig å formidle, sier hun om sin lange fartstid.

– I Krigsropet er det litt «jul hele året»

Juleheftet anno 2023 er i salg. Dette er magasinet som i svunne tider ble rammet inn og hengt på veggen hos folk, og som har overlevd to verdenskriger. Mye er endret, men bak siste, så vel som første, utgivelse står en kvinne.

• Foto: Mette Randem / Tekst: Gro Matland Nevstad / Video: Hanne Rebecca Nilsen
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Ettersom vi har utgitt Juleheftet i 135 år, er vi både en del av norsk kulturhistorie og flere generasjoners juletradisjoner.
– Hilde Dagfinrud Valen, sjefredaktør i Krigsropet
Cover av julehefte sammen med julepynt som kongler, granbar og røde bær.
I SALG I 135 ÅR: Juleheftet fra Krigsropet får du tak i ved alle Frelsesarmeens julegryter landet rundt, i alle Fretex-butikkene, hos Bok & Media i Oslo – og hos alle Krigsropet-selgerne som ukentlig, året igjennom, står på sin faste plass i lokalmiljøene sine.
Gjennom alle år, når jeg har stått julegrytevakt, er det spesielt fint å se hele det mangfoldet av mennesker som putter Juleheftet i veska for å ta det med seg hjem.
– Hilde Dagfinrud Valen, sjefredaktør i Krigsropet