Kronprinsparet hjalp Frelsesarmeen med julegavene


Det ble et hjertevarmt møte mellom fem frivillige i Frelsesarmeen og kronprinsparet – som ivrig tok på seg oppgaven med å hjelpe til med å pakke gaveposer, som gis bort på Slumstasjonen nå før jul.

– Det har vært veldig hyggelig å være på besøk hos Frelsesarmeen og få lov til å være sammen med de frivillige. Frelsesarmeen er jo en av flere organisasjoner som gjør et veldig viktig arbeid året rundt – også nå før jul.

Kronprins Haakon

Sammen med kronprinsesse Mette-Marit satt han seg ned og pakket poser med julegaver fylt med godsaker, julepynt og hjemmestrikk – og tok seg god tid til å bli kjent med de frivillige.


– Frelsesarmeen gjør et veldig viktig arbeid, så det var fint å kunne være sammen med dere og lære litt mer, og være sammen med de frivillige som jobber her, sa kronprins Haakon.

• Foto: Mette Randem
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

De fem frivillige i Frelsesarmeen, som i en liten time fikk snakke fritt og åpent med et svært interessert kronprinspar var:

Gudrun Lund. Hun går i sitt 89. år og har vært engasjert i Frelsesarmeen siden like etter krigen. De 20 siste årene har hun vært frivillig på Slumstasjonen.

Trevor, som til tross for at han sitter i rullestol, bidrar på matutdeling så ofte han kan.

Alyona, ukrainsk flyktning som kom til Norge tidlig i år og nå bor i Asker.

Kadir, uigurer, som kjører og pakker mat for Frelsesarmeen og kjernefysikeren Marianne, som er engasjert som frivillig i Frelsesarmeens Home-Start-arbeid. Der bistår hun barnefamilier med praktiske gjøremål året igjennom, deriblant flere som også får mat fra Slumstasjonen.

Møtte seks frivillige organisasjoner

Før kronprinsparet besøkte Slumstasjonen var de hos Kirkens Bymisjon, der de fikk en felles orientering om dagens situasjon, fra de frivillige organisasjonene Blå Kors, Røde Kors, Fattighuset, Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen.

Frelsesarmeen var representert i dette møtet ved assisterende sosialsjef Elin Herikstad og leder for Slumstasjonen, Irene Mathisen. Sammen fortalte de kronprinsparet om Frelsesarmeens arbeid med frivillige, og hva som er de viktigste sakene å gripe fatt i for vår organisasjon her og nå.

Mette Marit Håkon N0 A4420
Sosialsjef Lindis Evja ønsket kronprinsparet velkommen til Frelsesarmeens slumstasjon på Rodeløkka i Oslo.

Berørte av situasjonen mange står i

Kronprinsparet var glad for å vite mer om hvordan situasjonen er for frivillige organisasjoner som nå møter stadig flere som ber om hjelp.

- Vi har hatt et veldig fint møte med en del av de organisasjonene som gjør et viktig arbeid mot en del av de familiene og menneskene som trenger litt ekstra støtte og hjelp før jul, og i og for seg også resten av året. Det er heldigvis organisasjoner som jobber med dette hver dag og som gjør en utrolig viktig innsats, sa kronprinsen og la til:

– Bakteppet at det er flere i matkø nå og det er flere som trenger denne hjelpen og som etterspør det. Det er en utfordring som disse organisasjonene jobber med – og det var nyttig å høre direkte fra dem hva som er av utfordringer og hvordan de prøver å løse det.

Mette Marit Håkon N0 A4694
– Det å gå inn og stille seg i kø foran Fattighuset, det å komme hit på Slumstasjonen til Frelsesarmeen, det tror jeg krever en enorm stor styrke. sa kronprinsesse Mette-Marit.

Modig å be om hjelp!

Kronprinsparet snakket avslutningsvis med de mange journalistene som var møtt frem. Her trakk kronprinsesse Mette-Marit også frem viktigheten av at vi må tørre å snakke om hvor modig det er å be om hjelp.

Hun la vekt på at det ikke er skambelagt å være i en vanskelig situasjon, og samtidig hvor tøft det er å spørre noen andre om hjelp. Det er noe av det tøffeste vi kan gjøre i livet, sa kronprinsessen tydelig beveget.

– Det å gå inn og stille seg i kø foran Fattighuset, det å komme hit på Slumstasjonen til Frelsesarmeen, det tror jeg krever en enorm stor styrke. Det skal vi ha stor respekt for, spesielt i denne tiden – det å tørre å be om hjelp. Hvor tøft det er for mange, og hvor utrolig modig folk er. Det er noe av det jeg tar med meg i dag, at det skal veldig stor styrke til å stå i det mange rundt om forbi i Norge gjør nå, sa kronprinsesse Mette-Marit.