
Livet til «Reidar» kjennes ensomt og svart
Med din hjelp, kan vi gjøre tilværelsen litt lysere.
«Reidar» er i sin beste alder. Han har lite nettverk, men har barn og barnebarn han gleder seg over. De har ikke kontakt ofte, men regelmessig. Så slår koronapandemien til. Barn og barnebarn kommer sjeldnere på besøk. Til slutt sees de ikke i det hele tatt av frykt for smitte.
I løpet av pandemien har det blitt lite stimuli i hverdagen for Reidar. De få telefonsamtalene blir fylt med prat om pandemi, vaksiner og økende smittetall.
Livet føles som en nedadgående spiral. Leiligheten oppleves trangere, rommene mindre.
Ensomhet og stillhet er øredøvende.– Reidar
Dagenes kontaktpunkt har blitt å sitte alene på benken i nærområdet og se på folk gå forbi.
– Livet kjennes svart, forteller han trist.
Gaveinntektene gjør det mulig
Takket være våre givere kan vi invitere Reidar inn. Gavene vi får hjelper oss å skape sosiale møteplasser (både fysisk, digitalt og per telefon) over hele landet.
En kaffekopp, gåtur eller telefonsamtale er så mye mer enn «bare» et kontaktpunkt. Man blir også sett eller hørt. Her utveksles små og store tanker, trivielle samtaler om vær eller viktige ting som savnet av nærvær.
Dette kan hjelpe mennesker som Reidar å ta et skritt ut av ensomheten, oppleve gode øyeblikk og etablere vennskap. Det er en gave med større ringvirkninger enn hva det blotte øye kan se!


RELATERTE SAKER
-
Dugnad på pinner
I 2014 gikk Familien og Frelsesarmeen ut med en felles oppfordring om å strikke varme sokker til dem som trengte det. Snart 10 år og 100 000 sokker senere er strikkegleden fortsatt stor. Det samme er behovet for sokker som varmer.
-
Dukker med sjel
Dukken Stuart er en litt tøysete 11-åring, mens dukken Cornelia er en rolig tenåring. Begge holder til på Frelsesarmeen i Bergen, der dukketeateret når ut til folk med det gode budskapet på en ny, varm og morsom måte.
-
Med hjerte for de utstøtte
Arve Bang (73) er pensjonert lege, men arbeider i halv stilling på Frelsesarmeens Gatehospital på Garnes nord for Bergen. – Her behandler vi rusmisbrukere som folk flest, sier legen.