Eldre

Livet til «Reidar» kjennes ensomt og svart

Med din hjelp, kan vi gjøre tilværelsen litt lysere.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

«Reidar» er i sin beste alder. Han har lite nettverk, men har barn og barnebarn han gleder seg over. De har ikke kontakt ofte, men regelmessig. Så slår koronapandemien til. Barn og barnebarn kommer sjeldnere på besøk. Til slutt sees de ikke i det hele tatt av frykt for smitte.

I løpet av pandemien har det blitt lite stimuli i hverdagen for Reidar. De få telefonsamtalene blir fylt med prat om pandemi, vaksiner og økende smittetall.

Livet føles som en nedadgående spiral. Leiligheten oppleves trangere, rommene mindre.

Ensomhet og stillhet er øredøvende.
– Reidar

Dagenes kontaktpunkt har blitt å sitte alene på benken i nærområdet og se på folk gå forbi.

– Livet kjennes svart, forteller han trist.

Gaveinntektene gjør det mulig

Takket være våre givere kan vi invitere Reidar inn. Gavene vi får hjelper oss å skape sosiale møteplasser (både fysisk, digitalt og per telefon) over hele landet.

En kaffekopp, gåtur eller telefonsamtale er så mye mer enn «bare» et kontaktpunkt. Man blir også sett eller hørt. Her utveksles små og store tanker, trivielle samtaler om vær eller viktige ting som savnet av nærvær.

Dette kan hjelpe mennesker som Reidar å ta et skritt ut av ensomheten, oppleve gode øyeblikk og etablere vennskap. Det er en gave med større ringvirkninger enn hva det blotte øye kan se!

Eldre og yngre dame i hyggelig prat i sofaen
Frelsesarmeen har tiltak over hele landet for alle som nå mangler et nettverk eller ønsker en prat. Nå gleder vi oss til å åpne opp enda mer for våre besøkende. (Bildet er tatt før koronapandemien).
Omsorg-eldre-seniorveiledertjenesten-oslo

Jeg ønsker å hjelpe

Gi støtte