Grønneberg

Så innslag på Dagsrevyen - tok pennen fatt

Med låta «Nå tar vi vare på hverandre» hyller Magnus Grønneberg i CC Cowboys den norske dugnadsånden - og oppfordrer folk til å støtte Frelsesarmeen.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

1. april så Magnus Grønneberg et innslag fra Frelsesarmeen i Tønsberg på NRKs 21-nyheter. Innslaget påpekte av over 300 000 nordmenn står nå uten jobb, og mange sliter økonomisk.

Frelsesarmeen opplever økt pågang av mennesker som spør om hjelp for første gang, og innslaget viste studenter og mange permitterte som hentet mat mens de ventet på utbetaling av dagpenger fra Nav.

For CC Cowboys skulle det nå være tiden for pre-produksjon og øving til bandets store 30-års jubileumsturné. I stedet sitter de, som alle andre, hjemme, som et resultat av den nye hverdagen.

Men etter å ha sett reportasjen på Dagsrevyen forlot Magnus Grønneberg sofaen, og satte seg ned og skrev «Nå tar vi vare på hverandre» til Frelsesarmeen.

Se video i bunnen av teksten

Vil bidra i en tid der Frelsesarmeen opplever økt pågang

Med dette musikkinnslaget ønsker CC Cowboys at vi skal fortsette med dugnadsånden, og oppfordrer samtidig folk til å bidra med en gave til Frelsesarmeens arbeid i en tid der Armeen opplever økt pågang av mennesker som trenger hjelp til mat – og omsorg.

– Jeg ble veldig grepet av det jeg så, og gikk for å skrive det som falt meg inn av tekst og musikk samme kveld. Dagen derpå startet vi innspillingen. Det er mange som gjør en fantastisk dugnad om dagen, og jeg kjente at det nå var på tide å prøve å bidra for vår del, forteller Magnus Grønneberg.

– Godhet skaper godhet

Låten lanseres derfor allerede på onsdag som en musikkvideo laget i samarbeid med Frelsesarmeen, der man oppfordres til å donere via SMS og Vipps.

– Vi i Frelsesarmeen takker varmt for engasjementet, både fra det norske folk og fra Magnus Grønneberg og hans kolleger, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.

– Det er inspirerende å se hvordan godhet skaper mer godhet, og vi håper låta blir til inspirasjon for enda flere gode gjerninger.


Mye hjelp gis nå takket være dugnadsånden

Frelsesarmeen ser mange hjelpebehov – men midt oppi dette også en spiral av godhet, hvor folk blir inspirert til å hjelpe hverandre.

– Takket være den norske dugnadsånden, får mange mennesker nå hjelp. Frelsesarmeen er tett på mennesker og møter dem der de er for å gi en hjelpende hånd, men mye hadde ikke vært mulig uten den norske dugnadsånden, forteller Smith-Solevåg.

Det norske folk står sammen, og på grunn av dette har mange fått hjelp i den siste tiden:

  • Mat til enslige, barnefamilier og eldre er delt ut rundt omkring i landet, takket være matsentraler og lokale dagligvarekjeder som har gått sammen for å gi mat til de som trenger det. For eksempel gikk lokale dagligvarekjeder i Larvik sammen nå nylig, for å samle mat til Frelsesarmeens matutdeling.
  • Fredag før helgen fikk vi 1700 sårt trengte vannflasker til Frelsesarmeens rusomsorg, takket være et samarbeid mellom Grans Bryggerier og Rema 1000.
  • Andre aktører blir også kreative i alt det krevende og tenker nytt: som at Meny Østerås oppdaget at en del varmmat som var tiltenkt skolene - kunne gis videre til de som trenger det via vår matudeling i Sandvika.
  • Mange får en hjelpende hånd fra frivillige - som bruker tid og krefter på å hjelpe andre. De står på landet rundt for å dele ut mat, ringe til eldre eller synge eller spille på utsiden av eldrehjem. Senest i går spilte en gruppe frivillige fra et av våre hornorkestre i Oslo utenfor Gatehospitalet.
  • Frivillige som er tidligere rusmisbrukere tar aktivt grep for å holde kontakt med de som trenger et samhold og fellesskap for å døyve risikoen for tilbakefall til rusen. Dette vet vi er spesielt viktig nå inn mot påsken, dette er en høytid på linje med jula, hvor alt stenges ned - og som kan oppleves som vanskelig for svært mange, og enda vanskeligere nå under koronautbruddet.
  • Frivillige blir kreative og oppretter lokale tiltak som å gå på bamsejakt i vinduene, digitale samlinger for voksne og barn og digitale gudstjenester. Vi opplever langt flere deltakere digitalt på våre gudstjenester nå, enn i normaltilstand med fysisk oppmøte i kirka.

– Den slitesterke norske dugnadsånden innebærer at vi er vekselvis mottakere og ytere av hjelp, og en viten om at vi alle lever under den samme sårbarheten. Den norske dugnadsånden er etter vår mening unik, og noe vi må ta godt vare på, sier Smith-Solevåg.

– Sagt med Grønnebergs ord: Nå tar vi vare på hverandre.

Grønneberg i CC Cowboys