Pedalkraft IMG 5653

Sammen gir vi styrke for dagen – og håp for i morgen

«Uten samlingene til sykkellaget Pedal­kraft å se fram til, hadde jeg ikke klart å holde meg rusfri», fortalte en rus­avhengig oss nylig.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Å bli rusfri er utfordrende nok for en som sliter med avhengighet – å holde seg rus­fri kan være vel så utfordrende om man mangler et positivt og stimulerende nett­verk.

Hvor lenge varer et nyttårsforsett

Hvor mange nyttårsforsetter har du klart å holde til mai måned? Når relativt enkle endringer i eget liv som sjokolade­kutt, mer trening, færre tv­-timer, bli snill­ere eller spise sunnere er så utfordrende – hva da med rusavhengighet? Spesielt hvis ingen av dem du omgås har de samme målene og ønsker å hjelpe deg å leve et rusfritt liv.

Fysisk aktivitet er viktig for god helse, men når Frelsesarmeens rusomsorg inviterer til fotball, seiling og sykling, handler det om mye mer enn bare å komme i form. Frelsesarmeens rusomsorg har samlet aktivitetstilbudene gatefotball, seilklubben Frisk seilas og sykkelklubben Pedalkraft under samme paraply som vi kaller: «Mer enn bare».

Motivasjon for endring

I det ligger det at aktivitetene ikke er målet i seg selv, men et virke­middel for å skape trivsel, bygge nettverk og gi motivasjon for en bedre hverdag uten bruk av rusmidler. Endring tar tid, men det er mulig. Med over 20 gatefotball-lag, et stadig økende antall sykkelgrupper og seilaktiviteter – tilbyr vi aktivitet, felleskap og trivsel til flere hundre mennesker hver uke. Ikke minst gir vi styrke for dagen i dag og håp for en bedre dag i morgen. Takk for din støtte!