Så var det også lyset som ble et tema for kvelden. I sin andakt snakket korpsleder og løytnant Mona Andreassen om Jesus, som er verdens lys.
– Det jeg håper dere vil ha med dere herfra i dag er at lyset er sterkere enn mørket, sa hun til de mange som deltok.
God stemning!
Applausen satt løst rundt bordene og mange sang med på julesangene, da hornorkesteret stemte i.
Flere danset nesten på stolene da Hilde Grytten og Christian Holter spilte en svingende «Romjulsdrøm».
– Det jeg håper dere vil ha med dere herfra i dag er at lyset er sterkere enn mørket.– Løytnant Mona Andreassen
- Det er et veldig koselig tiltak! Jeg har ikke vært med her selv før, men hørt mye om det – så gleder meg til å være med her og se, fortalte en av kvinnene oss.
– For noen kan det være både trist og godt å komme inn hit, for de har ingen andre. Her har de et fellesskap. Andre savner de som er der ute. Så det er en litt blandet tid på året, sa hun.
Pepperkakefengsel
De forteller om et godt samhold blant kvinnene, som soner sammen.
– Vi baker til betjeningen. Det er bestikkelser! fortalte de og lo godt.
Så ivrige til å bake er de at de i år har levert et pepperkakefengsel som bidrag til Pepperkakebyen i Bergen sentrum. Byggverket er døpt "Damenes drømmefengsel".
– Vi drømmer om et nytt kvinnefengsel og har laget et i pepperkakedeig, sa duoen som er ansvarlige for bakverket.
Det anbefales derimot ikke å innta det imponerende byggverket som julegodt.
– Nei, det er montert sammen med limepistol! lo de i kor.
– Jeg kom inn her i fjor og feiret min første jul her. Ble veldig overrasket over at det var så koselig. Så gleder meg egentlig til jul igjen i år. Nå i helgen skal det bakes småkaker hos oss. Alle syv slaga og noen til, forteller en av kvinnene videre.
– Et privilegium
Med seg inn i julebaksten og førjulstiden fikk de med seg julestemning og julebudskapet fra Frelsesarmeen.
– Vi ønsker dere en så god jul som overhodet mulig, sa hornorkesterets dirigent Hilde Grytten, før det hele ble avsluttet med «We Wish you a Merry Christmas».
Men helt ferdig var det ikke. På bakerste bord reiste en storfornøyd kar seg opp og fortalte at han, "gutta og de andre", satte stor pris på at det var stelt i stand til fin samling – og fikk med seg alle på en god applaus til slutt.
- Dette er veldig hyggelig. Det er egentlig et privilegium å få komme inn her og være med. Det er sånn som han sa på slutten, at de kommer inn her og opplever at det betyr noe. Det er det største, oppsummerte Hilde Grytten.
RELATERTE SAKER
-
VM i gatefotball: Skal forsvare Norges ære i Seoul
– Det å representere landet sitt i et VM, og stå på banen med flagget på brystet og synge nasjonalsangen, det er så utrolig stort, sier trener Cathrine Johansen. Frelsesarmeens gatefotball ble hennes redning.
-
Nordmenn tror ikke på økonomisk vendepunkt
Hver fjerde nordmann mener de vil få dårligere råd det neste halve året. Det viser Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for tredje kvartal.
-
Den livreddende gaven fra Liv
Frelsesarmeen mottok over fem millioner i arv fra Egersund-kvinnen Liv Kjos-Hanssen, øremerket Gatehospitalet i Oslo. Hvorfor ønsket hun å hjelpe en sårbar gruppe 50 mil hjemmefra?