Erna Solberg
Erna Solberg var deltaker i en spesialutgave av «Alle mot 1» på 17. mai. Det direktesendte programmet ble som vanlig ledet av Selda Ekiz og Ole Rolvsrud. • Foto: LIN KVÆRNHAUG MOLAND / NORDISK FILM TV/NRK

– Takk for omtanken for spillerne våre!

Statsministeren ga premien fra NRK1s Alle mot 1 på nasjonaldagen til Frelsesarmeens gatefotball og Fotballstiftelsen

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Statsminister Erna Solberg deltok 17. mai i en spesialversjon av publikumsfavoritten Alle mot 1 på NRK1. I halvannen time sto hun på direktesendt TV og gjettet på utfallet av ulike oppgaver og stunts i konkurranse med seerne, som spilte via en egen app. Dersom statsministeren slo Norge og vant potten hun hadde samlet seg i slutten av programmet, ville pengene gå til et veldedig formål som hun har valgt selv. Og Erna Solberg valgte gatefotball gjennom Frelsesarmeen og Fotballstiftelsen.

– Jeg synes dette er et veldig bra tiltak, kommenterte hun, og henviste også til at regjeringen hadde tapt i kamp mot gatefotballspillere tidligere.

Finalen i TV-programmet ble dramatisk, og til tross for knepen seier til folket, fikk gatefotballen pengene etter litt ekstra raushet og tøying av reglene fra NRK-redaksjonen i anledning dagen.

– Veldig takknemlig

– Vi i Frelsesarmeen er veldig takknemlige for at hun tenkte på spillerne våre, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

– Statsministeren har jo også tidligere vist engasjement for gatefotballarbeidet vårt, ikke minst da hun besøkte oss på Gatefotball-NM. Gatefotball er en av våre raskest voksende virksomhetsområder, og et veldig viktig tilbud i arbeidet for hjemløse, rusavhengige, tidligere innsatte og andre sårbare grupper.

– Vi takker for at hun tenkte på spillerne våre, som også har hatt spesielt utfordrende hverdager når treningene som er så viktig for de nye livene deres, har måttet ta pause på grunn av pandemien. Mange har likevel hatt glede av treninger i mindre grupper, og omtanken fra statsministeren vil utvilsomt komme godt med i tiden fremover, sier kommunikasjonssjefen.

Les mer om Frelsesarmeens gatefotball her.

Geir Smith-Solevåg
– Takk for at du tenkte på spillerne våre og et arbeid som så viktig for så mange, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.
Gatefotball Bertel 2328 beh