Barnefattigdom julegryta 2021

Takk for trofast støtte i året som har gått!

Du skal vite at gavene fra deg er utrolig betydningsfulle og blir til mat, klær, omsorg og fellesskap gjennom hele året.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

2021 har vært et tøft år for mange. Daglig møter vi fortvilte mennesker som sliter med å få endene til å møtes. Langtidsvirkningene av pandemien med permitteringer og oppsigelser, kombinert med kaldt vær, høye strøm-, bensin- og matvarepriser setter mange i en situasjon der de må gjøre umulige prioriteringer.

Vi ser særlig at mange barnefamilier, og især aleneforsørgere, sliter enda mer enn før. Det er hjerteskjærende å høre om foreldre som spiser skorpene på brødskivene til barna når de er ferdige med å spise. Eller som må planlegge hvilke barn som får klippe seg hvilke måneder, så ikke alle kostnadene kommer samtidig.

Ett par vinterstøvler på deling

Det gjør inntrykk når tenåringsmoren forteller at hun ikke kan gå tur med dattera si, fordi de bruker samme størrelse i sko og har bare ett par vinterstøvler på deling. Vi kan kjenne på fortvilelsen til moren som må si «jeg har bare det ene ullsettet», når barnehagen påpeker at dattera fryser og trenger skiftetøy.

Vi hører disse historiene alt for ofte fra så altfor mange. I snitt vet vi at over to barn i en skoleklasse lever i vedvarende fattigdom, sammen hjelper vi mange av dem.

Gjør godt å bli sett

Takk for at du er med og hjelper fattige barnefamilier – og andre som sliter – rundt om i landet gjennom hele året. Slik bidrar du til at de kan klare seg i en ekstra krevende tid med høy prisvekst og dyr strøm. Med din hjelp kan vi sammen gi mat, klær, varme, omsorg og fellesskap – ikke minst får de komme et sted med sin fortvilelse og bli hørt, sett og hjulpet.

Med en varm takk og ønske om en god jul og et godt nytt år – for oss alle!