
To år siden krigen i Ukraina brøt ut
På tross av store vanskeligheter, fortsetter Frelsesarmeen å hjelpe gjennom sitt arbeid i Ukraina. Mye takket være kjærkomne pengegaver, men ikke minst på grunn av modige ansatte og frivillige.
24. februar 2022 skjedde det utenkelige for de fleste av oss: Krig i Europa.
Det var mange som mobiliserte både krefter og tid, og innsamlinger rullet i gang for å hjelpe sivilbefolkningen i Ukraina og de som måtte legge på flukt.
Pengene Frelsesarmeen samlet inn gikk til vårt hjelpearbeid i Ukraina, til dem som flyktet til de nærliggende landene, og noe ble også brukt på hjelpetiltak for ukrainere som kom til Norge.
Kjenner på sorg og fortvilelse
Lederne for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene, Lisbeth og Knud David Welander, synes det er uvirkelig å tenke på at krigen i Ukraina nå har vart i to år.
– Vi vil gjerne takke de mange som har bidratt med støtte til ofrene for krigen – og de som hver uke gjør en innsats også for flyktningene på våre korps (kirke og nærmiljøsentre) og på våre to asylmottak her i Norge, sier de.
– Vi fortsetter å be og oppfordre til forbønn for de mange ofrene for krig i Ukraina og ellers i verden. Vi kjenner på sorg og fortvilelse og oppfordrer igjen de med makt og myndighet til å avstå fra krig og terror og til å søke fredelige løsninger.

Hva består hjelpearbeidet i nå?
Frelsesarmeen startet umiddelbart hjelpearbeid i Ukraina, og flere av de omkringliggende landene, og fortsatt hjelper våre lokale ansatte og frivillige sine medmennesker.
Hjelpen består av materielle ting man trenger som klær og sko, bleier, sengetøy og andre nødvendigheter. I nærheten av Kyiv, har Frelsesarmeen bidratt med innkvartering av mennesker som har mistet hjemmene sine.

Møteplasser og fellesskap i en tung tid
Like viktig er Frelsesarmeens møteplasser for barn, unge og voksne. Her får barna et kjærkomment avbrekk med lek og aktiviteter, og voksne samles i samtaler, bibel og bønn.


RELATERTE SAKER
-
1 av 3 har fått dårligere økonomi siste halvår
Ferske tall fra Frelsesarmeens fattigdomsbarometer viser at det fortsatt er over en av tre som svarer at de har fått dårligere økonomi det siste halve året. Halvparten av barnefamiliene har endret ferieplanene sine.
-
Lager de lekreste bluser av gamle duker
Omsorg er den røde tråden på systua til Jobben Oslo, Frelsesarmeens arbeidstilbud for rusavhengige, når gamle kaffeduker trylles om til bluser. Jo flere duker som leveres, jo flere fine bluser blir å få kjøpt!
-
Ny kafé skal hjelpe unge ut i jobb
Det er ikke nytt at Frelsesarmeen har egne baristaer i sving eller tilbyr arbeidstrening gjennom rusomsorgen. Men det som trolig er nytt, er at det snart vil være mulig å få seg en espresso til under 30 kroner koppen i Oslo.