Ukrainakart

To år siden krigen i Ukraina brøt ut

På tross av store vanskeligheter, fortsetter Frelsesarmeen å hjelpe gjennom sitt arbeid i Ukraina. Mye takket være kjærkomne pengegaver, men ikke minst på grunn av modige ansatte og frivillige.

• Foto: Alle bilder er fra Frelsesarmeen i Ukraina. Kartet er tegnet av Kristianne Marøy
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Matutdeling Kropivnitsky
Takket være gavemidler, kan de ansatte og frivillige på Frelsesarmeen i Kropivnitsky dele ut mat og klær.
Bilde av en gruppe mennesker fra Frelsesarmeen som står inne i en varebil med nødvendige forsyninger som skal deles ut i Kharkiv
Som svar på skadene fra bombing i Ukraina har Frelsesarmeen jobbet for å støtte de hardest rammede gjennom levering av nødvendige forsyninger. Kharkiv har vært et vanlig mål i den pågående krigen med Russland, delvis på grunn av sin nærhet til grensen, med mange mennesker som ikke har kunnet forlate byen.
Saltivka Supply Kits Yuri03 1
Yuri er en av dem som nylig fikk hjelp til å dele ut viktige forsyningspakker fra Frelsesarmeen. Hvert sett inneholder et telt, to senger, to soveposer, bord, stoler, en komfyr med drivstoff og noen redskaper. Yuri ble rørt av denne støtten og sa: 'Nå har jeg et sted å hvile meg mens jeg renoverer huset mitt. Jeg har et sted å lage mat og til og med et sted å sove! Deres omsorg gir meg håp og tro på fremtiden fordi vi ikke er alene.
Kyiv Shelter Support
I nærheten av Ukrainas hovedstad Kyiv er det opprettet et lite, midlertidig boligkompleks som støttes av Frelsesarmeen. Det gir innkvartering til mennesker som har blitt fordrevet på grunn av at hjemmene deres ble ødelagt i den pågående krigen med Russland.
422605864 801420535362379 9016589160842199239 n
På Facebook forteller Frelsesarmeen i Dnipro: «I dag snakket vi om KJÆRLIGHET! Hvordan jeg ønsker å bli elsket og hvor vanskelig det er å elske. Vi løste oppgaver, konkurrerte, laget fraser, sang og mye annet interessant for å forstå én hemmelighet bak det å elsk sin neste som seg selv. Kjærlighet til alle!»
428638642 698526049117503 1148187993467265519 n
Her er det samtaler og registrering av behov. På Facebook-siden til Frelsesarmeens i regionhovedstaden Kropivnitsky skriver de en stor takk til både Gud og givere: «Pris Herren som hjelper vårt folk, våre fordrevne mennesker som har vært gjennom redsel på grunn av bombeangrep og granater, som har forlatt sine hjem og jobber. Tusen takk til våre sponsorer og givere som gjør at vi kan gjøre innkjøp av mat, hygieneprodukter og husholdningsartikler til hjemmet samt bleier og sengetøy til folket vårt. Jesus er vår klippe!»