Påskekrigsropet 2020

Vær så god – her er Påskekrigsropet digitalt

Slik ønsker vi å si takk for varmen og engasjementet du viser i en vanskelig tid. Vi håper bladet bidrar til en meningsfull påskestund.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Frelsesarmeens magasin Krigsropet har kommet ut ukentlig helt siden 1888, og er slik landets eldste papirmagasin. Under overskriftene «kultur, tro, samfunn» intervjues hverdagsmennesker og samfunnsprofiler om kultur, samfunnsutfordringer og de store spørsmålene i livet, i tillegg til at man kan få innblikk i Frelsesarmeens mangfoldige arbeid. Bladet selges til vanlig i løssalg av trofaste selgere, som har sin faste plass rundt omkring på gatehjørner og kjøpesentre. Et antall tusen abonnenter får dessuten bladet hjem, i tillegg til at ansatte i Frelsesarmeen får bladet. Løssalget resulterer i over 3 millioner kroner netto årlig til Frelsesarmeens lokale arbeid.

– Denne påsken er det naturlig nok lite løssalg i de 80 lokalsamfunnene vi pleier å være til stede i, forteller sjefredaktør Hilde Dagfinrud Valen.

Da synes vi det er hyggelig å gjøre påskeheftet tilgjengelig på denne måten.
– Sjefredaktør Hilde Dagfinrud Valen

Variert påskestoff

Nedenfor kan du derfor laste ned bladet i fullversjon i PDF.

– Vi er stolte over å levere kvalitetsjournalistikk og foto på høyt nivå til leserne våre. Når den endelige digitale e-Magasinet foreligger, vil det selvsagt bli en enda bedre teknisk leseropplevelse enn dette, men allerede nå er det lesehygge å hente, sier Hilde.

I påskeheftet kan du lese blant annet:

  • Glimt fra hva Frelsesarmeen gjør under koronakrisen
  • Intervju med instapoet og artist Trygve Skaug, som også i år deler påskebudskapet sammen med Frelsesarmeen i sosiale medier
  • Intervju med fjellpresten Eli Vatn.
  • Intervju med med Kristian Thomassen Nygård i Frelsesarmeens rusomsorg
  • Reportasje fra Soldammen gård, en av Frelsesarmeens barnevernsinstitusjoner.
  • “Kvinnene vi ofte glemmer.” Fordypning om kvinneperspektiver i påskebudskapet med professor i Det nye testamentet, Anna Rebecca Solevåg
  • Oppskrift på sitronterte
  • Påskeandakt av Frelsesarmeens verdensleder
  • Hva skal vi med påsken i 2020?” Intervju med teolog, frelsessoldat og seksjonsleder ved Forsvarets høgskole Per Arne Krumsvik
  • Og påskekryssord, selvfølgelig. Selv om det krever litt kreativitet å løse det digitalt.

Påskemagasinet digitalt gis bort gratis til alle som vil ta imot. Ønsker du likevel å gi en gave til Frelsesarmeens arbeid, kan du for eksempel sende SMS med kodeord GAVE til 2309 (200 kr) eller Vippse valgfritt beløp til 2309. Du kan også gi via bankkonto eller kort ved å klikke på knappen under. Gavene brukes der behovet er størst i Frelsesarmeens arbeid i Norge.

Faksimile av forsiden på påskekrigsropet 2020

Vil du gi en påskegave til Frelsesarmeen?

Salg av Krigsropet er med å finansiere Frelsesarmeens arbeid lokalt året igjennom. Din gave vil bli brukt der behovet til enhver tid er størst.

Gi støtte
Sjefredaktør Hilde Dagfinrud Valen
– Når det endelige digitale e-Magasinet foreligger, vil det selvsagt bli en enda bedre teknisk leseropplevelse enn dette, men allerede nå er det lesehygge å hente, sier sjefredaktør Hilde Dagfinrud Valen.

Digitalt abonnement på vei

Da koronakrisen rammet var Krigsropet og den øvrige kommunikasjonsavdelingen i Frelsesarmeen allerede i gang med å legge til rette for en abonnementsløsning for e-Magasin i tillegg til det velkjente papirmagasinet.

– Den tekniske løsningen for dette er ennå ikke på plass, men vi ville ikke la det hindre oss i å komme ut med mange gode historier til folk allerede denne påsken. Kanskje er det også en fin mulighet for flere til å bli kjent med magasinet vårt sier Hilde.

Klikk her for å bli papirabonnent på Krigsropet.

Vil du annonsere i Krigsropet? Send epost til annonsesalg@frelsesarmeen.no