Ensjøveien 23B Frelsesarmeen

Vil styrke det gode naboskapet på Ensjø

– Folk trenger jo gjerne mer enn en seng å sove i og en stue og hvile i. Vi ønsker å bidra til at det skal bli enda bedre å bo på Ensjø, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Frelsesarmeen har i dag 30 virksomheter i Oslo, og et bredt tilbud av aktiviteter med alt fra småbarnssang og ungdomsklubber, til arbeidsinkludering og gatefotball. Tilstedeværelsen i sentrum og alle byens hjørner har gitt organisasjonen god innsikt i hvilke tjenester og tilbud som fungerer og ikke fungerer, og summen av alle disse erfaringene tas nå med i utformingen av tilbudene som kommer når Frelsesarmeen flytter sitt hovedkontor og etablerer en ny nærmiljøkirke på Ensjø.

Arbeidet med å kartlegge naboenes behov og ønsker for aktiviteter og tilbud er godt i gang. Ifølge kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg, varierer behovene fra nærmiljø til nærmiljø, men de endrer seg også med tiden. Derfor er det viktig for dem å hele tiden lytte til lokalsamfunnets behov.

­– Vi har allerede hatt et møte med noen av de nærmeste naboene. Det spennende her er jo at Ensjø er en slags miniatyr av Oslo – demografien her er en normalfordeling av byen. Og det passer vår tilnærming godt, sier Smith-Solevåg.

Vil møte mennesker der de er

Frelsesarmeen flytter imidlertid ikke til Ensjø som fremmede. I mer enn 90 år har organisasjonen drevet eldreomsorg rett over gaten for Ensjøveien 23B. Nå ligger deres velrenommerte Omsorg+-senter der, med omsorgsboliger, åpen kafé og aktivitetstilbud. Når hovedkontoret og nærmiljøkirken flytter etter, ønsker Frelsesarmeen å forsterke det gode naboskapet ytterligere og fylle dagene med innhold for enda flere mennesker i alle aldre.

– Hjertet i nærmiljøkirken vår blir kaffebaren. Der kan du komme som du er, smake på Frelsesarmeens berømte vafler og dele en kaffekopp med en nabo, studiekamerat eller kanskje noen helt nye som befinner seg rundt bordet der du sitter. Det spennende med våre arenaer, er at vi er gode på å sette sammen folk og lage steder hvor man møtes på tvers av sine bakgrunner og sine engasjementer. Plutselig er man med på noe nytt sammen, forteller Smith-Solevåg.

– Vi ser blant annet at ensomhet er en stor utfordring, som ble ytterligere forsterket under pandemien da enda flere opplevde å bli isolerte. De som allerede var ensomme fikk kjenne enda hardere på hvordan det var, for mange av de faste lyspunktene i hverdagen stengte ned. For oss er det en viktig oppgave å tilrettelegge for at folk skal møtes. Derfor blir kaffebaren inn mot det nye torget hjertet i vårt arbeid her – en møteplass for lokalmiljøet og alle som vil komme, sier Smith-Solevåg.