Elevator 8351
Alt om vårt arbeid med fengselsarbeid

Elevator

Frelsesarmeens «heis» tilbake til samfunnet.

Straffegjennomføringsloven §12 gir mulighet til at innsatte i noen tilfeller kan gjennomføre straffen i en institusjon. Elevator er en slik §12-institusjon drevet av Frelsesarmeen.

Elevator skal være, som det ligger i navnet, en «heis» tilbake til samfunnet. Målet er at alle beboere skal løslates til en trygg bolig, en meningsfull sysselsetting/jobb, forutsigbar økonomi og med et positivt nettverk rundt seg.

På Elevator får alle beboere en primærkontakt som har ansvar for oppfølgingen under oppholdet. Sammen kartlegges hvilke behov den enkelte har i forbindelse med løslatelse og det utarbeides en løslatelsesplan.

Elevator har 30 plasser som er finansiert av Kriminalomsorgsdirektoratet. Siden 2018 har Elevator samarbeidet med Oslo Friomsorgskontor som har det juridiske ansvaret for våre beboere, som for eksempel løslatelse.

Elevator mottok pris som «årets kontaktskaper» fra Friomsorgen i 2018, som gis til samarbeidspartnere som har vist ekstra innsats for de domfelte.

Vi har kapellantjeneste fra Frelsesarmeens fengselsarbeid.

Vår sosialfaglige leder har startet et prosjekt som heter «Mellom Oss», finansiert av midler fra Frelsesarmeen. Prosjektet er for innsatte som opplever utfordringer med, eller mangel på, nettverk og relasjoner.

Elevator har også fått innvilget penger fra Sparebankstiftelsen til å bygge lekeplass, for å ha et tilbud for barna til våre beboere.

Vil du bli bedre kjent med Elevator? har blitt intervjuet av NRK som vil gi oss en stemme når det gjelder prøveløslatelser. sommeren 2019 var vi med på tv-dokumentaren «Helene sjekker inn» som ble sendt første desember 2019.

Kontaktperson for inntak: Anette Karlsen, mobil: 476 53 786

Last ned vår nye brosjyre ved å klikke på lenken under.


KONTAKTINFO ELEVATOR


Frelsesarmeens rusomsorg, Elevator

Ole Deviks vei 20, 0666 Oslo
Telefon: 47 46 94 81

RELATERTE SAKER