Fengselskunst 5724

– Vi håper dette skal gi håp

Frelsesarmeens tiltak Mellom oss hjelper innsatte med å bygge nettverk og relasjoner både før og etter løslatelse. Nå har en idé om å illustrere viktigheten av nettverk resultert i to kunstverk, som de håper skal bli til inspirasjon for andre innsatte.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 32-2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Lars Oluf Øster, Signe Torp og Martine Howden viser fram to kunstverk
Lars Oluf Øster, Signe Torp og Martine Howden på den offisielle overrekkelsen av to kunstverk til Oslo overgangsbolig. Bildet «Katt», er det kunstverket som berørte tidligere innsatt, «Sofia», aller mest. Martine Howden påpeker at viktigheten og betydningen av kjæledyr er noe det snakkes for lite om.
Det føles fint å bli en slags sosionom-illustratør.
– Signe Torp, illustratør
Illustratør Signe Torp arbeider på arbeidsrommet
Illustratør Signe Torp sitter på arbeidsrommet og jobber med prosjektet der det ferdige produktet er formet av tre parter; «Sofia», Mellom Oss, og kunstneren. – Vi har jobbet tett sammen om dette, så det er ikke bare jeg som har laget bildene, smiler Signe.
Fra overrekkelsen av maleriene
Det var mange som ønsket å få med seg den offisielle overrekkelsen. Flere fra Kriminalomsorgen, ansatte på Oslo overgangsbolig og representanter fra Frelsesarmeen. Signe og Martine presenterer det ferdige kunstprosjektet.
To personer ser på et av de utstilte kunstverkene.
«Sofia» sin historie er brukt som inspirasjon til bildene, men kunstverkene skal være noe som også andre innsatte kjenner seg igjen i.
Illustratøren Signe Torp i arbeidsrommet sitt
Signe forteller at hun liker å blande teknikker når hun jobber med å forme et bilde. På veggen bak henne henger flere kunstverk i forskjellig format.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent