Prest står i mørkt kirkerom. Kan se glassmalerier i bakgrunnen.
SJØ I BLODET: – Tenk deg byer som Los Angeles og San Francisco, som begynte med at fransiskanere opprettet en misjonsstasjon, og ut fra stasjonen ble det en by. Når Den norske sjømannsmisjonen kom til et nytt sted, oppsøkte man mennesker som trengte oss, og etter hvert som behovet meldte seg, bygde man kirke, forteller Dag Magnus Hopstock Havgar. Han har selv sjøfolk i slekten.

Å bli mer av den man er

– Troen er mye større enn oss selv. Den er noe som ikke jeg skal romme, men som rommer meg. Noe jeg vokser og lever i, sier Dag Magnus Hopstock Havgar. Han har vært sjømannsprest både i USA og Spania. Nå er han det i England.

• Foto: Haakon Sand / Dan Christian Kristoffersen / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 44, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Winston Churchill sa en gang at vi former bygningene, og så former bygningene oss.
– Dag Magnus Hopstock Havgar, sjømannsprest i London
Kirkerom der prest tenner lys på et bord med blondeduk.
LIVGIVENDE VIRKE: – Hele mitt liv og min tjeneste er forankret i alteret, forteller Dag Magnus Hopstock Havgar. Altertavlen i Sjømannskirken er et maleri av de tre vise menn som bøyer seg for det lille barnet, han som er Gud i menneskeskikkelse. – Der henter jeg næring for alt jeg trenger, og for alt jeg gjør, sier han.
Kirke med spir sett fra et stykke unna. Omringet av grønne trær.
LITEN BIT AV NORGE: Siden 1868 har Sjømannskirken i London, med adresse 1 St. Olav’s Square, vært en samlingsplass for nordmenn i den engelske hovedstaden – som en liten bit av fedrelandet. Sjømannsprest Dag Magnus Hopstock Havgar stortrives i millionbyen.
Hele spekteret av kristne kom, både pinsevenner, baptister og katolikker. Det kom også mange fra Frelsesarmeen.
– Dag Magnus Hopstock Havgar, sjømannsprest i London
Inskripsjon på stein.
Gammel, utskåret figur i tre.
GAMMEL ARV: Grunnstenen til kirken ble lagt av daværende Kronprins Olav. Inni kirken finner man blant annet fremstillinger av Olav den hellige.
Det var kvinner og menn som hadde en, to eller til og med tre jobber, men som ikke hadde råd til et sted å bo på grunn av krisen.
– Dag Magnus Hopstock Havgar, sjømannsprest i London
Sofagruppe i skinn i en peisestue. Mann sitter i en stol og kvinne står og snakker med ham. Bøker i skap bak henne.
VARIERTE OPPGAVER: Dag Magnus og teamet håndterer en mangfoldig virksomhet. Her sammen med Britt Bagnold, kirkens regnskapsfører.
Stor, rød teglsteinsbygning fra 1800-tallet.
NYTT FRA NORGE: Inni Sjømannskirken i London finner du flere norske utgaver av Krigsropet. Dag Magnus Hopstock Havgar, sjømannsprest i London, har vært tidligere sjømannsprest både i USA og Spania.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent