Maria Kjos Fonn 9520 nett

De som vi ikke vet om

Maria Kjos Fonn skriver om det vi ikke vil ta i. Går inn til beinet, der det gjør vondest, og skaper kunst ut av rå smerte.

• Foto: Mette Randem/Tekst: Marit Dehli-Johannesen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 25/2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Maria Kjos Fonn har på seg Adidas trengingsdress, i bakgrunnen er det en full bokhylle og i forgrunnen en lilla orkidè blomst.
– Når jeg kommer inn i en kirke, eller hører på musikk, får jeg en sterk følelse av at noe er hellig. Det er årsaken til at jeg ikke har et pessimistisk syn på tilværelsen. Jeg opplever at det er noe som er større enn mine problemer, sier Maria Kjos Fonn.
– Jeg har en kunstnerisk og en etisk motivasjon for å vise fram ulike skjebner som ofte havner litt utenfor, som mange ikke vet noe om.
– Maria Kjos Fonn, forfatter
Marias tre bøker og en kaffekopp på ett brett
– Følsomheten gjør at jeg har et vanskeligere liv, men også mer innholdsrikt. Det skjer alltid noe på det indre plan, så jeg må lære meg mine måter å leve på, sier Maria Kjos Fonn.
Maria har mørkt hår og brune øune, her kledd i skinnjakke og leopardskjerf.
– Jeg er redd for å kjede folk med mine ting, det er fortid nå. Jeg er så mye mer!
– Det gir mye mening og lys å skrive om det mørke, om meningsløshet. Jeg tror det kan bidra til økt forståelse, i noen tilfeller kan det være til hjelp.
– Maria Kjos Fonn, forfatter

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent