Ingvild Rishøi Stargate 4
– For meg handler det mest om den følelsen av usikkerhet, når den du er glad i velger rus foran deg. Det er veldig tungt og hardt, sier forfatter Ingvild H. Rishøi.

Det stygge, det vonde, det fine

– Mange tror at jentene i boka ønsker seg et juletre, men det de ønsker seg, er en pappa som ikke ruser seg, sier Ingvild H. Rishøi, forfatter av boka «Stargate – en julefortelling».

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby og Hilde Dagfinrud Valen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 49 2022
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Original
Ingvild H. Rishøis roman «Stargate – en julefortelling» ser voksnes rusavhengighet fra barneperspektiv.
Ingvild Rishøi Stargate 2
– Trøsten ligger i gjenkjennelsen av at andre opplever det samme. Jeg ble slått av hvor likt folk har det, på tvers av alle samfunnslag, alder og kulturer, sier Ingvild H. Rishøi.
Men jeg kan ikke ikke håpe. Det er sånn hjernen min er. Da håper jeg at noen knuser hele Stargate, og stenger alle ølkraner i verden, men det skjer aldri, det renner alltid øl ut et eller annet sted, og jeg blir svart i hodet.
– Ronja (10) i romanen «Stargate – en jule- fortelling» av Ingvild H. Rishøi.
Ordsky Pårørendehuset

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent